Блогер пояснив, чому "велич" Росії не впливає на її населення

Щоб зрозуміти справжню велич Росії, треба кожного її громадянина на кілька місяців вивезти в будь-яку пристойну країну. А після того знову запитати їх про "велич" РФ.

Більша половина росіян вважає Росію великою державою. Ілюстрація:www.lawinrussia.ru

Російський журналіст і оглядач Антон Орєх прокоментував результати соціологічного опитування, згідно з яким 65% громадян РФ вважають свою країну великою. Свою думку він висловив в блозі на Эхе Москвы, зазначають Патріоти України.

"Ну, звичайно, росіяни вважають свою, тобто нашу з вами країну, великою державою. Про це навіть цілий гімн написаний. Росія в гімні і священна, і кохана, і пишаємося ми нею, і земля вона рідна, збережена Богом. Дивно думати інакше. Дітям це заздалегідь пояснюють ще в школі.

А у дорослих якщо виникають сумніви, то завжди можна звіритися з телевізором. Там підтвердять: так, дійсно, країна у нас з вами велика ", - написав журналіст.

"Та ось хоч би навіть у мене запитаєте: велика країна Росія? - І я відповім, що Росія вже точно не пігмей. Інше питання, що саме ви вважаєте величчю. Ну, от розмір у країни великий - з цим не посперечаєшся.

Нафти і газу, а також інших дарів природи в надрах дуже багато - і це факт. Озеро Байкал - ого-го яке, і тайга безкрайня. Знову ж атомні бомби штабелями складені. Щоб весь світ пришити, нам навіть не обов'язково їх в когось гатити - можна підірвати прямо на місці, все одно всіх накриє", - додав він.

Орєх підкреслив, що на його думку, велич країни визначається єдиним показником - чи добре живуть в цій країні громадяни або не дуже.

"Подивіться будь-який значущий світовий рейтинг. ВВП на душу населення, рівня корупції, підприємницької свободи, безпеки, розвитку освіти та медицини, дитячої смертності, ефективності управленія.

Россія майже скрізь в районі 80-х - 90-х місць у світі. У Європі ми випереджаємо тільки країни колишнього СРСР (і то не всі) і країни колишньої Югославії. А до всяких датчан, норвежців, шведів - нам як до Місяця.

Ми досі не наздогнали саму начебто кволу країну Західної Європи Португалію, хоча збиралися наздогнати її ще 10 років тому. Я розумію, що у Португалії немає тайги, а у Данії немає атомної бомби. Але чи сильно вони тужать за тайгою і атомними бомбами? ", - зазначив він.

"Коли люди похилого віку вмирають в черзі в поліклініці або в соцзабезі, навряд чи вони думають про озеро Байкал. Коли в селі закривають школу, а до найближчої чимчикувати як через весь Люксембург, навряд чи хтось згадує в цей момент Гагаріна або Чайковського.

Далекобійники, пробираючись обхідними стежками до Москви, зараз не думаю, що захоплюються родовищами газу та запасами кам'яного вугілля. Їм усім не до цього", - вважає оглядач.

Орєх констатував, що при всьому видимому велич Росії, на життя переважної більшості громадян РФ це велич ніяк не позначається.

"Народ окремо, велич окремо. Але чому ж тоді 65% опитаних вважають Росію великою і при цьому вважають саме добробут громадян найважливішим показником величі? Виходить, що народ наш живе добре?

Ні. Наш народ не живе добре, а думає, що живе добре. Радянські люди теж думали, що живуть в найкращій і найщасливішій країні на землі. І до речі, майже кожен четвертий хотів би і тепер жити в СРСР.

Просто громадянам порівнювати було ні з чим. Та й зараз якось порівняти може абсолютна меншість. Тому, щоб зрозуміти справжню велич Росії треба кожного її громадянина на пару місяців вивезти в будь-яку пристойну країну. І ось потім провести соцопитування заново", - резюмував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...