Ближнє зарубіжжя Китаю: Політолог пророкує Росії втрату далекого Сходу та Сибіру

Це нове словосполучення поки що обережно пробує на смак, приміряючи його до себе, російська політична "еліта", об'єднана нестримною ненавистю до Заходу.

Сі Цзіньпін і Володимир Путін. Ілюстрація:www.depo.ua

Російська еліта, вибудовуючи масштабні плани стратегічного партнерства з КНР на противагу Заходу, не помічає, як РФ перетворюється в "ближнє зарубіжжя Китаю". Таку думку в статті на сайті Радіо Свобода висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, інформують Патріоти України.

Політолог зазначив, що Росія неухильно втрачає вплив в пострадянських країнах. Зокрема, за його словами, "ханства Середньої Азії поступово стають ближнім зарубіжжям Китаю, який набирає економічну міць".

"Ми своїми руками створили там чудовий механізм - Шанхайську організацію співпраці - щодо рейдерського поглинання цього простору Піднебесною імперією. Слова "ближнє зарубіжжя" втратили обнадійливо амбівалентний сенс.

"Ближнє зарубіжжя Китаю" - ось нове словосполучення, яке поки що обережно пробує на смак, приміряючи його до себе, російська політична "еліта", об'єднана нестримною ненавистю до Заходу. Ми просто не помітили, як, відчайдушно намагаючись зібрати бодай якихось васалів в "нашому ближньому зарубіжжі", самі перетворюємося на ближнє зарубіжжя Китаю ", - зазначив російський експерт .

"У Китаї, до речі, все це прекрасно розуміють і тому ставляться до російських спорадичних загравань скептично і з неминучою дозою поблажливого і зарозумілого презирства. Вибудовуючи свою зовнішню політику, Пекін буде керуватися чим завгодно, але тільки не комплексами російських політиків, які мріють вигукнути:" Нас з Великим Китаєм - півтора мільярда людей "- і погрозити сухеньким кулачком Америці з китайського обозу. Але, схоже, не дуже-то і беруть в цей обоз кремлівських нафтогазотрейдерів", - пише Піонтковський.

Політолог нагадав, що рік тому російські і китайські навколоурядові експерти підготували доповідь "Російсько-китайський діалог: модель 2015 го". В даному документі китайська сторона заявляє про недоцільність військового союзу Москви і Пекіна, відкидає запропоновану Кремлем допомогу в протистоянні НАТО, а також натякає, що при реалізації проекту "Великого шовкового шляху" побажання Кремля враховуватися не будуть.

"Конфронтація із Заходом і курс на "стратегічний союз" і коаліцію з Китаєм неминуче ведуть не тільки до маргіналізації Росії, але і до підпорядкування її стратегічним інтересам Китаю і до втрати контролю над Далеким Сходом і Сибіром - спочатку de facto, а потім і de jure", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ніндзя" летить на тисячу кілометрів: Україна створила ударний дрон зі спортивного літака (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 15:05

Західні спеціалісти захоплені винахідливістю українських розробників, які могли перетворити спортивні літаки на ударні дрони для атак на НПЗ. Про це йдеться в матеріалі видання Forbes, передають Патріоти України. Зокрема, журналісти проаналізували декі...

Ексзаступник начальника Генштабу назвав найкращий напрямок для контрнаступу ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 14:50

Найвдалішим рішенням буде почати контрнаступ Сил оборони України з лівобережжя Дніпра, а далі перейти на південь у напрямку Криму. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пе...