Чим наші діди воювали, тим і нині воюємо: Андрій Цаплієнко показав раритетне озброєння ЗСУ (фотофакт)

Зручний калібр, 76 міліметрів, дозволяє мати раритетну гармату біля передової.

Українські військові з раритетною зброєю. Фото: соцмережі.

Журналіст Андрій Цаплієнко показав знайдену їм десь "в степах Донбасу" раритетну гармату "ЗІС-3", яка, за словами журналіста, ще може непогано послужити силам АТО в боротьбі з бойовиками. Про це Цаплієнко написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Наша відповідь порушникам "Мінська". Раптово натрапив на цю сімдясятирічну стареньку десь у донбаському степові. Її повне ім'я - дивізійна гармата "ЗІС-3". Скорочено - "Зоська". Для свого віку виглядає непогано. Таке "залізо" я бачив тільки в кіно про німців та затишних музеях. Стояла собі "Зоська" на постаментах, іржавіла на складах. Та Мінськи обмеження змусили її повернутися до звичних справ - воювати, - пише журналіст.

"Зручний калібр, 76 міліметрів, дозволяє її мати близько передової. І, при цьому, якщо подивитись у ствол, помічаєш головне - це нарізна зброя. На відміну від більш потужних гармат. Через це "Зоська" б'є несподівано влучно і далеко, майже на 14 кілометрів. "Як снайперська гвинтівка", - тішаться артилеристи. - "Буде чим відігнати "сепарські" танки". Отже, чекайте незабаром на всіх театрах бойових дій", - резюмує Цаплієнко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пішли на концерт Кообзона: ЗСУ ліквідували капітана армії РФ і ще кілька офіцерів (фото)

четвер, 2 травень 2024, 12:40

В Україні "знайшов смерть" капітан-окупант Батін Олексій - військовий злочинець, який брав участь у незаконному вторгненні на українські території. Про його ліквідацію повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц", передають Патріоти ...

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...