"Дедушка с фейковой звездой Героя Украины - это комично. Пока не задуматься, что такое современное украинское казачество" - Казанський про таємниці Юрія Кармазіна

Як стверджує журналіст, самі козачі організації, за які так турбується політик, як правило, неприбуткові лише на перший погляд.

Юрій Кармазін. Фото:telegraf.com.ua

Козацтво в Україні давно перетворилося на мафіозну структуру, яка хоч і не надто впливова, але має достатньо можливостей, щоб брати участь у корупційних схемах і отримувати мільйони бюджетних коштів. Про це заявив журналіст Денис Казанський у Facebook, описавши кілька показових випадків, зазначають Патріоти України.

"Вже всі посміялися з Кармазіна? Дідусь у формі диктатора з бананової республіки з фейковою зіркою Героя України на грудях - це, звісно, комічно. Але тільки доти, доки ви не замислюєтеся над тим, що ж таке насправді сучасне українське козацтво...

Навіть та уривчаста інформація, яка сьогодні доступна у відкритих джерелах, дозволяє скласти уявлення про те, що ховається за бутафорськими мундирами і значками", - пише він.

Як стверджує Казанський, самі козачі організації, як правило, неприбуткові лише на перший погляд.

"Наприклад, одна з найбільших козацьких організацій України - "Українське реєстрове козацтво" є засновником ТОВ "Господарсько-комерційний центр українського реєстрового козацтва", яке в свою чергу вже є цілком звичайною комерційною компанією. Це ТОВ не раз світилося в різних сумнівних операціях. Наприклад, у 2011 році "Київпастранс" заплатив козакам 34 млн грн (близько 8 млн доларів) за деталі для трамваїв. Погодьтеся, цей жарт буде крутішим за бутафорські ордени на грудях гетьмана Кармазіна. А ось уже 2015 рік. Все те ж ТОВ "ГКЦ УРК" займається поставками антрациту з окупованих територій на територію, підконтрольну Україні (тоді це ще було можна)", - пише блогер.

"Погодьтеся, тепер Кармазін в ролі генерала Алладіна виглядає вже не так смішно. Багато людей погоджуються зображати єб*ната і за менші гроші. До речі, сам Кармазін досить відверто пише про цілі козацтва. Якщо відкинути весь бутор і залишити суть, то воїнство Кармазіна хоче "виділення фінансування для діяльності козацьких організацій" і "входу до влади". Так що сміх сміхом, але за булаву і значки з магазину "Український сувенір" для пана гетьмана цілком можливо доведеться заплатити нам із вами", - резюмував Казанський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...