Дякувати США та Туреччині: Путіну вже наплювати на Крим, - Портніков

Ще декілька днів тому про Туреччину та її "дестабілізуючу" роль в окупованому Криму ніхто і не заїкався.

Ольга Ковітіді. Фото: crimea-news.today.Однак вже 1 грудня турків встигли звинуватити в причетності до підриву ліній електропередач на Херсонщині та фінансуванні "терористів" із Меджлісу кримськотатарського народу. Тим самим Росія показує, що на кримчан у Кремлі плювати хотіли. Про це у своїй колонці для сайту Newsru.uа написав журналіст і політолог Віталій Портніков, передають Патріоти України.

За його словами, всі ці заяви виглядали б смішно, якби не було так сумно. "Ще декілька днів тому в Криму раділи кожному турецькому суденцю, яке в обхід міжнародного права заходило в закриті Україною порти окупованого Криму. Але господар сказав "фас" - і Ковітіді (член Ради федерації РФ, яка звинуватила НАТО і Туреччину у підриві ЛЕП, - ред.) зірвалася з ланцюга. Тепер Туреччина - і ніхто інший - буде винуватцем кримських невдач. А Обаму (президента США, - ред.) вона приплела до своєї заяви за компанію - як відомо, ніщо в Росії не відбувається без Обами, навіть далекобійників - і тих він організував, супостат буржуїнський", - іронізує Портников.

А, між тим, як нагадує політолог, саме Обама свого часу попереджав президента Росії Володимира Путіна про наслідки анексії Криму - не тільки правові, а й логістичні. "Кремлівський упертюх не послухав лідера наддержави - а даремно! Тому що за останні тижні стала очевидною абсолютна інфраструктурна залежність Криму від України і абсолютна нездатність окупаційної влади що-небудь цій залежності протиставити - окрім гучних безглуздих заяв.

І, між іншим, ці заяви робить не Путін, зовсім ні. Путіну тепер на Крим і на кримчан наплювати з Іванівської дзвіниці - нехай хоч перемерзнуть там усі, яка різниця? Крим все одно "наш", - наголосив Портніков.

У цій ситуації, як продовжує політолог, розсудливе і відповідальне керівництво серйозної країни негайно відмовилося б від протизаконних актів із "приєднання" Криму, вивезло би останнім поромом співробітників окупаційної адміністрації з сім'ями і обслугою і звернулося б до України з проханням про відновлення конституційного порядку на розореному Росією півострові.

"Зрозуміло, з оголошенням суми репарацій за попередню окупацію. І це було б найменшою ціною, яку Росія заплатила б за анексію Криму. Але від кремлівських хуліганів розсудливості не дочекаєшся. Йому приємніша балаканина Ковітіді", - резюмував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....