Діяв згідно з "пацанським кодексом": Політолог пояснив, чому Путін не захистив Асада

На думку експерта, режим в Дамаску скоро, за підтримки Росії і Ірану, доб'ється остаточної перемоги над опозицією.

Асад і Путін. Ілюстрація:ЦЕНЗОРУ.НЕТ

Російська ППО не перехоплювала крилаті ракети під час удару США, Великобританії і Франції щодо Сирії, оскільки президент РФ діє за "пацанським кодексом". Про це заявив політолог-арабіст, в минулому військовий перекладач радянської армії в Сирії Григорій Косач, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Це звичайна поведінка Росії в подібних ситуаціях ... Насправді російські, або радянські колись, гучні заяви на кшталт того, що ми закидаємо всіх шапками, розгромимо і так далі, ніколи не відповідали справжнім можливостям країни і не були реалістичні", - сказав він.

На думку політолога, позиція Росії відповідає "пацанському кодексу".

"З одного боку, це... не по-пацанськи - кидати своїх друзяк. Але з іншого... Наскільки я пам'ятаю моє давнє дитинство, всі дворові хулігани в будь-якій гострій ситуації, яка час від часу виникала, при цьому своєму "пацанському кодексі" швидко розуміли, що розумний пацан поступається дорогою більш сильному і припиняє діяти нерозумно лише заради свого "пацанства", - пояснив Косач.

Експерт також висловив переконання, що президент Сирії Башар Асад - не самостійна фігура і рішення приймає під тиском свого оточення та Ірану.

"Швидше за все, потрібно визнати цю істину: що Асад, безвольний, який всього лише символ, Асад, сформований його сирійським і іранським оточенням, і разом з ним Росія - переможуть. Мабуть, довга сирійська драма закінчиться тільки цим... Режим в Дамаску скоро, за підтримки Росії і Ірану, доб'ється остаточної перемоги над опозицією", - упевнений Косач.

Він пояснив, що США і їх союзники не хочуть "йти на щось більше" і готові обмежуватися тільки подібними "ударами відплати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...