Дружити проти Трампа: Представники Китаю та Росії провели таємну зустріч

На зустрічі були узгоджені контрзаходи у відповідь на розгортання США систем протиповітряної оборони в Південній Кореї.

Ілюстрація:selenadia.livejournal.com

"Представники Росії та Китаю провели таємну зустріч, на якій були узгоджені контрзаходи у відповідь на розгортання США систем протиповітряної оборони (ППО) в Південній Кореї." Про це пише аналітик Віталій Мартинюк у блозі Обозревателя, інформують Патріоти України, продовжуючи:

В першу чергу, слід звернути увагу на те, що ця зустріч була проведена на рівні заступників міністрів МЗС Росії та Китаю. Зазвичай такі зустрічі не є публічними. Відтак інформацію по підсумках ми отримуємо поверхневу: винятково на рівні тем, які обговорювалися. Однак, ЗМІ дізналися, що сторони домовились про певні контрзаходи, які будуть захищати інтереси обох країн. Це намірений інформаційний викид з метою, аби показати: Росія і Китай знайшли спільну точку дотику для співпраці.

Рішення про розміщення систем протиповітряної оборони приймалися ще пів року тому. Отже, це не новина. Втім викид цієї інформації у ЗМІ зробили якраз напередодні інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа. А зробили це для того, аби вплинути на подальшу зовнішню політику американського президента.

Адже Трамп, в першу чергу, не політик, а тому лише зараз формує своє бачення (звісно, не самостійно, а з допомогою радників і кандидатів на посади міністрів, держсекретаря і так далі) щодо світової політики, яку ближчим часом здійснюватиме Америка. Оскільки США хотіли посилити свої позиції в регіоні під приводом протидії Північній Кореї, яка продовжує розробляти власну ядерну програму, то це викликало абсолютно логічну протидію в Китаю, який вважає себе регіональним лідером і сприймає такі дії як послаблення свого потенціалу. Цей показовий момент свідчить про те, що донині великі держави підтримують свої позиції за рахунок ядерної зброї.

Своєю чергою, Російська Федерація мала декілька зацікавленостей у такій співпраці:

По-перше, вона мала на меті показати світу, що не є ізольованою і співпрацює з такими великими державами як Китай і навіть може створити у світовому вимірі російсько-китайське партнерство.

По-друге, ядерна потужність, на яку опирається Росія, на сьогоднішній день є для неї є ключовою, адже допомагає хоч якось заявити про себе на світовому рівні (оскільки імідж у світі її зіпсований, а економіка падає на дно). Відтак, додаткові розміщення системи ППО (додам, вони несуть винятково оборонних характер) дарують Росії ще одну можливість гучно брязнути зброєю.

А по-третє, Росія продовжує свою політику присутності в усьому світі: від України до Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Це важливий момент для підтримання свого внутрішнього авторитету в країні, розказуючи росіянам, що "Росія - велика держава". Останнє робиться для підтримки електорату Путіна.

Думаю, у майбутньому Пекін та Вашингтон будуть проводити консультації для вирішення цієї ситуації без участі Російської Федерації. Адже "головна скрипка" у цьому тандемі однозначно належить Китаю. Відтак, США шукатиме можливості обговорити ситуацію не з Росією, а з Пекіном.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...