Екс-міністр Януковича Едуард Ставицький, він же громадянин Ізраїлю Натан Розенберг, виграв суд у Генпрокурора Юрія Луценка

Печерський суд Києва встановив бездіяльність Генерального прокурора в частині розгляду скарги адвоката Ставицького про закриття кримінального провадження, відкритого у березні 2014 року, у зв'язку із закінченням процесуальних строків.

Едуард Ставицький виграв суд у Генпрокурора. Фото: radiosvoboda.org.

Екс-міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький виграв суд у Генерального прокурора України Юрія Луценка. Адвокат Ставицького Інна Рафальська оприлюднила відповідне рішення Печерського районного суду міста Києва від 9 серпня 2016 року, згідно з яким встановлено бездіяльність Генерального прокурора в частині розгляду скарги адвоката Ставицького про закриття кримінального провадження у зв'язку із закінченням процесуальних строків, встановлених законом. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua. і цитуют далі без змін:

"Суд обязал Генпрокуратуру рассмотреть жалобу с учётом 12-месячного срока на право проведения процессуальных действий. Результатом исполнения данного решения указано либо удовлетворение жалобы адвоката, или же отказ в удовлетворении, что даст Ставицкому возможность обратиться в Европейский суд по правам человека (ЕСПЧ). Также, в случае неисполнения решения вообще защита имеет право обратиться с заявлением о возбуждении уголовного производства за неисполнение решения суда. При этом, любые следственные действия осуществлённые после вступления решения в силу (9 августа 2016 года) являются неприемлемыми", - сообщила адвокат Рафальская.

"Судом определено, что уголовное дело расследуется с марта 2014 года, срок расследования установленный законом в 12 месяцев истёк, за это время следствие не нашло доказательств вины при этом отказывается рассматривать доказательства моей невиновности, хотя по закону я не должен доказывать свою невиновность. В 2008 году следствие нарушений не нашло, судебными решениями подтверждена законность моих действий, судебно-экономической экспертизой доказано отсутствие какого либо ущерба в результате моих действий государству. Я выполнял решения органов власти и эти решения действительны. Все действия органа следствия являются незаконными по истечению 12 месячного срока, в том числе и направления любого рода запросов или обращений в отношении меня", - прокомментировал решение Печерского суда Ставицкий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...