″Горіли шини, горіли намети, горів Будинок профспілок...″: Юрій Касьянов пригадує події 18 лютого 2014 року

Волонтер пише про перші втрати Майдану, паніку, віру в перемогу й передчуття чогось страшного.

18 лютого 2014 року. Джерело: Кореспондент.net

″Ми чергували на ″Груші″.

Били барабани, горіли шини, протиборчі сили демонстративно шикувалися в бойові порядки один навпроти одного, туди летіли пляшки із запальною сумішшю, назад прилітали світлошумові й газові гранати... На Інститутській і в Маріїнському вже щосили вбивали наших людей, а ми чекали...″, ― пише Юрій Касьянов на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України, і продовжує:

″Першого пораненого взяли на операційний стіл на місці ― важкий. Другого, з відстріляною п'яткою, повантажили до мене в машину. Двоє наляканих молодих ″правосєків″ із величезними саморобними рогатками і кишенями, набитими гайками на 14, залягли разом з блідим як полотно хлопчиськом на підлозі розкладеного салону ― супроводжувати.

Дорога в 17-ту лікарню зайняла більше години... Місто стояло, жителі відчайдушно намагалися кудись виїхати, правил ніхто не дотримувався, і навіть по зустрічній проїхати було неможливо... Поранений постійно відключався; супроводжуючі істерично з ним розмовляли і били його по щоках.

18 лютого 2014 року. Джерело: http://novynarnia.com

У рації (Зелла) кричали, кликали на допомогу, переконували розбігатися, благали стояти на смерть... Чулися розриви гранат і постріли. Потім чийсь спокійний голос меланхолійно сказав: "Нам писець!"

Повернулися на Майдан коли ″Грушу″ вже втратили, а вся територія свободи зіщулилася як шагренева шкіра... Вишколені і добре екіпіровані сотні Майдану були виснажені, змучені, втратили багато людей... Силовики напирали. Горіли шини, горіли намети, горів Будинок профспілок...″.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...