​І бабусі, і інтелігенція, і чоловіки напідпитку: чернівчани у єдиному пориві ледве не розірвали водія маршрутки за бійця АТО

Негідник погодився провезти за законною пільгою пораненого на війні лише після дружного обурення пасажирів та обіцянки сильної половини «поговорити по-чоловічому» на кінцевій зупинці.

Степан Карачко

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив чернівецький краєзнавець Степан Карачко, зазначають Патріоти України.

Наші пригоди в маршрутці №13

Вчора з дружиною ми рано відправились по-гостити у родини в Садгорі.

На зупинці Шевченка ми сіли у маршрутку № 13 навіть місця були. В салоні маршрутки грала музика водій курив та по телефону розказував приятель про свої нічні походеньки, а бабусі що сиділа поруч так уважно слухала, що аж руку до вуха приклала, щоб нічого не пропустити. По тихеньку їдемо.

На вокзалі в маршрутку заходить молодий хлопчина років 25 з палицею та важкою сумкою. Йому зразу місце запропонували, але він відмовився сказавши, що йому краще стояти.

- У мене посвідчення АТО тихо промовив хлопчина.

На що, водій відповів.

У мене вже три пенсіонера гордо відповів водій продовжуючи свої теревені по телефону. Ми сиділи поруч з водієм і нам було все видно і добре чути. Хлопець почав шукати гроші.

І тут я не витримав зі злості крикнув до водія:

- Ах ти кабан вгодований сидиш у теплі маршрутці, а ти представ себе на його місці негідник.

І тут понеслося вся маршрутка на водія бабусі почали кричати, що він ніколи і одного пенсіонера не провезе безкоштовно за копійку вдавиться.

А чоловіки які були на підпитку вже готові були водію і по пиці дати сказавши хай він нас довезе до конечної там ми з ним поговоримо по чоловічому.

Тут водій зрозумів, що може і по пиці отримати вмить перемінив тактику виключив свій шансон, цигарку викинув геть, телефон навіть не виключив засунув в куртку звідти ще довго лунало

- Алло, алло де ти Васю пропав.

- Та шо я нічого хай їде…

- Ото воно, що ти ніхто і нічого не вартуєш це ми зрозуміли.

По тихеньку у маршрутці почали пристрасті стихати.

На зупинці Посьолок хлопчина готувався на вихід я допоміг винести його сумку, а виходячи із маршрутки хлопчина тихо промовив до водія.

- Спасибі брате, що довіз до рідної хати. Не бажаю ніколи тобі бути на війні у мої шкірі.

Хлопець посміхнувся і пішов налягаючи на свою палицю.

Водій ураз перемінився в обличчі почервонів, і на очах появилась сльоза і рушив далі мовчки.

А мені ніяк не виходив з голови той хлопчина і в серці защеміло і чого наші серця бувають такі черстві коли до нашої хати не прийшло горе...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...

Відкочування фронту на Донецькому напрямку продовжується... Але це все ще можна виправити, - український військкор

неділя, 28 квітень 2024, 9:14

Український військовий кореспондент Богдан Мирошников у свіжому пості від ранку 28 квітня таке доповідає про ситуацію на фронті.