Ляпас Україні: Європарламент в четвер голосуватиме за безвізовий режим але не для нас

1 грудня Європарламент голосуватиме щодо затвердження угоди по безвізовому режиму з низкою країн.

Євросоюз-УкраїнаВ четвер, 1 грудня, Європарламент голосуватиме щодо затвердження угоди по безвізовому режиму з низкою країн.

Про це вказано у порядку денному сесії Європарламенту, розміщеному на його сайті. Так, з порядку денного випливає, що в четвер, 1 грудня, євродепутати мають проголосувати щодо затвердження двосторонніх угод про відмову від короткотермінових віз з такими 5 країнами: Республіка Кірибаті, Соломонові Острови, Мікронезія, Тувалу, Маршаллові острови.

В разі успішного голосування та після затвердження даних угод Радою ЄС громадяни цих країн отримають можливість перебувати на території ЄС без віз протягом 90 днів за півроку.

Як відомо, раніше в Євросоюзі заявляли про політичне рішення заморозити ухвалення нових рішень про скасування віз доти, доки не буде схвалений новий механізм призупинення безвізового режиму. Зокрема, рішеннями постпредів країн-членів ЄС юридично зафіксовано, що безвізовий режим для України та Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення безвізу. Схвалення зазначеного рішення затягується вже тривалий час; зокрема, 29 листопада механізм призупинення знову не був узгоджений через розбіжності у позиції країн-членів та Європарламенту.

Зокрема, цим в ЄС пояснюють той факт, що українське рішення не вноситься до порядку денного ЄП.

Варто відзначити, що згадані острівні країни мають отримати безвізовий режим за схемою, відмінною від української. Ці країни укладають з ЄС угоди про взаємне скасування віз, без виконання плану дій візової лібералізації.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...