Інфекція лютує: На Одещині кір знову забрав життя дітей

​В Одеській обласній дитячій лікарні від кору померло вже двоє малюків.

Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє керівник обласного управління охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації В'ячеслав Полясний, передають Патріоти України.

«Кір - високозаразне інфекційне захворювання, при контакті нещеплених людей з хворим - вісім чоловік з десяти захворіє. Двоє дітей (2-х і 3-х років), які не були щеплені, вже померли від пневмонії після кору в Одеській обласній дитячій лікарні. В даний час проводиться клініко-експертний розгляд цих випадків, за результатами якого будуть зроблені остаточні висновки», - повідомив В'ячеслав Полясний.

Також зазначається, що станом на 29 червня в Одеській області вже захворіли 367 осіб, з них 245 - діти. Найбільше пацієнтів зареєстровано в місті Одеса (65,9%), також є випадки захворювання в Ізмаїлі, Чорноморську, Південному і дев'яти районах області.

В обласному управлінні охорони здоров'я підкреслюють, що в 2016 році тільки 42% малюкам до року і 28% дітям до шести років було зроблено щеплення від кору.

«Це дуже низький показник, при тому що Одеська область поки повністю забезпечена вакцинами від хвороби. Це бельгійський препарат, який є у всіх медичних установах області», - повідомляють в ОДА.

Як раніше повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак, в Одесі захворіла на кір і померла від ускладнень (важкої пневмонії) маленька дитина.

Кір - це гостре інфекційне вірусне захворювання.

Заразитися на кір може будь-яка людина, що не має імунітету. Симптомами кору є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювота і пронос. Часто ускладнюється пневмонією і може викликати ураження головного мозку.

При цьому специфічного лікування від інфекції не існує. Єдиний ефективний метод захиститися, кажуть лікарі, - зробити щеплення.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...