Іркутський глодоцид - лише початок масштабного алкогольного мору в РФ - блогер

Як з'ясувалося, за тиждень до початку масового отруєння жителів Іркутська "Боярышником" з'явилася інформація про те, що в РФ збираються вводити акцизи на медичні настоянки і косметичні лосьйони.

Ілюстрація:http://veroyatno.com.ua/

Ідея російської влади взяти під контроль непідконтрольний і більш ніж масовий алкогольний ринок може обернутися ще більшими трагедіями. Історія із отруєнням легендарним "Боярышником" на Росії набирає обертів. Все більше і більше людей потрапляє до лікарень, росте кількість жертв. Медведєв щось там командує, соцмережі традиційно сміються, торговців затримали. Здавалося б, історія проста, як колумбове яйце. Але є один нюанс. Про це пише Володимир Миленко на сайті depo.ua, інформують Патріоти України.

За тиждень до початку масового отруєння жителів Іркутська "Боярышником" з'явилася інформація про те, що на Росії збираються вводити акцизи на медичні настоянки і косметичні лосьйони. Оскільки, мовляв, їх все одно народ вживає як напій, а не за прямим призначенням, то треба й податком обкласти відповідним.

Тоді це пройшло якось фоном, а от після іркутського мору та ідея привернула до себе увагу. І саме в цей момент вигулькнуло прізвище "Хлопонін". Олександр Хлопонін, як відомо, працює заступником голови російського уряду. І в його підпорядкуванні така цікава штука, як ЕГАИС. Єдина державна автоматизована інформаційна система. Яка займається – із назви цього не зрозуміти – державним контролем над обсягом виробництва і обороту етилового спирту, алкогольної і спиртовмісної продукції.

А всі ці "Боярышники" та інші лосьйони, вони під юрисдикцію ЕГАИС не підпадали. Щоб ви уявляли собі масштаб цього по суті непідконтрольного державі алкоринку – настоянку глоду та інші "не-алкогольні" напої вживає наразі кожен десятий житель Росії. І це не тільки бомжі, алкоголіки. Одна із померлих в Іркутську – вихователька дитсадочка. Та й взагалі – там це не вважається чимось ганебним. "Такий же алкоголь", ще й дешевший, чом работязі й не випити після зміни…

І ринок цей постійно розширюється. В останні роки – щорічно відсотків на 20, за приблизними підрахунками. А це, відповідно, витискає із шлунків пересічних росіян ту продукцію, яка контролюється ЕГАИСом. Саме тому і з'явилася ідея акцизів для усіх спиртовмісних рідин, а не тільки для сертифікованого алкоголю.

А через тиждень – трагедія в Іркутську. Пов'язувати ці дві історії напряму – значить, гратися в конспірологію. Звісно, на Росії і не таке бувало, та ми зараз не будемо будувати тут теорію змови. Імовірнішою видається ситуація, коли Хлопонін і Ко просто використають це масове отруєння для своєї фінансової вигоди. Мовляв, бачите, люди мруть, як мухи – то як же можна цей ринок і не контролювати?

Тож можна вважати іркутський глодоцид початком нової ери в житті пересічного росіянина. Ери, в якій уже не втечеш від здорожчання "ісконно русского напітка" у рятівні обійми лікувальної настоянки "Боярышник". Що ж, доведеться вигадувати щось інше. Щось таке, що й покійний Венедикт Єрофєєв зі своїм легендарним текстом "Москва-Петушки" перекинеться у могилі.

До речі, не всі звернули увагу, що іркутські любителі градусу померли не від канонічної меднастоянки – а від рідини для ванн під такою ж назвою "Боярышник". І на етикетці було вказано, що це таке, і що воно виробляється для внутрішнього використання. (Звісно, там не обійшлося без махінацій – класично замість етилового спирту виробники налили метилового, плюс знайшовся взагалі антифриз.) Але хто – навіть медсестра, яка теж поповнила список жертв – те читатиме, коли з етикетки так вабить рідна і така смачна назва…

Отак і виходить, що рідина, яка є фальсифікованою мімікрією (ви тільки вдумайтеся в цю дефініцію, в ній – вся "Росія-матушка"), завдала, можливо, вирішального удару по російській нації. Бо пити, як ви розумієте, за поребриком не перестануть. А якщо пан віце-прем'єр зі своїм ЕГАИСом таки спіймають у свої сіті ринок канонічного "Боярышника", то вживати доведеться геть непридатні для цього рідини.

І тоді іркутська історія виявиться не жахливою катастрофою, а лише банальним початком цілої хвилі алкогольного мору. Втім, як відомо із давньої російської приказки, "бабы еще нарожают" (в цій фразі, до речі, заодно і відповідь на питання "А чому б не зайнятися просвітництвом, вихованням культури пиття і таким іншим?"), тому особливо переживати Дмитру Айфоновичу та Володимиру Пуйловичу немає ніякої потреби. Тут он в Алеппо не всіх дітей пилом обсипали для постановочних фотографій, та Донбас ніяк російськомовних України недозахистить. Чи ж до місцевих любителів випити у такі буремні часи…

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...