Хвала дослідникам: Відтепер будемо знати, яким чином забувається дитинство

З'ясувалось, що є певний вік, коли мозок людини переналаштовується, й він більше не пам'ятає свої дитячі роки.

Фото: news.com.ua

Хоча б раз в житті кожній людині приходила думка про те, чому ж він забуває дитинство. І це при тому, що в дитячому віці будь яка інформація сприймається значно краще, ніж будь-коли, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені змогли встановити причини стирання перших років життя. Експерти зійшлися в думці на тому, що все криється в такому унікальному медичному явищі, як дитяча амнезія, яка виникає у віці приблизно 7 літ. Саме в цьому віці людина починає поступово забувати всі події зі свого раннього дитинства.

Процес забуття потрібен, перш за все, для того, щоб пам'ять у дорослої людини надалі функціонувала нормально. Вся річ у тому, що пам'ять, як й все в цьому світі, має певні об'єми, які рано чи пізно закінчаться. Для того, щоб мозок зберігав всю необхідну інформацію, непотрібна з часом стирається, звільнюючи місце для більш важливих даних.

Вчені також зазначають, що не всі дані про раннє дитинство людини згорають. Деякі продовжують відтворюватись у віці 5 – 6 років. Річ у тому, що мозок людини влаштовано таким чином, що всі процеси в ньому співіснують та вигідно доповнюють одне одного. Ймовірно, такий самий процес можна застосувати відносно дитячих згадок.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...

Росіяни змінили тактику ударів по Харкову - The Times

середа, 8 травень 2024, 21:02

Росіяни продовжують атакувати безпілотниками Харків, який розташований всього в парі десятків кілометрів від російського кордону. До того ж ворог веде активну кампанію з дезінформації, щоб залякати українських саперів, які знешкоджують російські дрони-...