"Колись влада не заповнювала декларацій і ми не розуміли, наскільки цинічно вони багаті", - експерт

Зовсім інші сьогодні запити українців, зовсім інше бачення і, як сказав один знайомий депутат, так, корупція така, як і була, але відношення людей вже інше, вважає політтехнолог Гайдай.

Сергій Гайдай. Фото: "Обозреватель"

Про головні досягнення та невдачі України після Майдану в ефірі радіостанції Голос Столиці розповів політтехнолог Сергій Гайдай. Новину повідомляють Патріоти України.

Які кардинальні зміни сталися в житті країни за останні три роки?

- Кардинальних змін, крім величезної кризи економічної, політичної, війни, не сталось, бо той політичний клас, який був при владі, і залишився. Але основна зміна - це зміна свідомості самих українців. Зовсім інші сьогодні запити українців, зовсім інше бачення і, як сказав один знайомий депутат, так, корупція така, як і була, але відношення людей вже інше. Раніше корупція сприймалась як обов'язковий елемент нашої політичної системи. Зараз люди вже не хочуть її терпіти, розуміючи, що саме через корупцію, корупційну владу у нас немає майбутнього.

Якщо згадати команду Порошенка, що можна віднести в мінус, а що в плюс?

- Я не бачу жодних плюсів. Плюс все ж таки не у владі. На владу давить і громадське українське суспільство, і на неї давлять західні партнери. Тобто якщо Януковичу жилось спокійно, йому здавалось, що і народ від нього нічого не вимагає, і західний діалог був дуже повільний, зараз Захід вимагає від наших владних команд змін. Він вичавлює ці зміни і, скажімо так, на жаль, це робить і громадське суспільство разом з виборцями. Вони теж хочуть змін, вони вимагають прозорості.

Колись влада не заповнювала декларацій і ми знали, що вони багаті, але не розуміли, наскільки цинічно багаті. Сьогодні все це суспільство знає.

Сьогодні суспільство дуже відкрите. Раніше реальне журналістське розслідування було дуже важко побачити в ефірі. Сьогодні кожний день по декілька розслідувань йде по каналам, тобто ці зміни є. Але ці зміни - це не плюси.

Про що свідчить той факт, що саме в цю дату Генеральний прокурор України Юрій Луценко вирушив до Гааги на переговори з представниками Міжнародного кримінального суду про злочини проти активістів Майдану?

- На жаль, від змін генпрокурорів не міняється сама Генпрокуратура. Просто нинішній генпрокурор Луценко значно більше розбирається в піарі і значно більш комунікативний із суспільством. Але від цього не залежить ефективність розслідування. Так, є дата Майдану, начебто потрібно демонструвати зараз якісь успіхи. Будемо чесними. Це ж імітація, як і все, що зробить наша влада, імітація розслідування, тому що майже три роки пройшло з того часу.

Це більш ніж достатній час для того, щоб сьогодні суспільство отримало майже всі відповіді по злочинам на Майдані. А в нас немає жодної відповіді, на жаль, чи жодного результату.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...