Комп'ютери рулять: окуляри зі штучним інелектом змінили життя сліпого британця (відео)

Системи на основі штучного інтелекту та нейронні мережі стрімко розвиваються: від дослідних зразків та «іграшок вчених» до цілком робочих виробів.

Скріншот.

І ці системи вже можна використовувати для покращення якості життя людей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Мешканець Туманного Альбіона Марк Билтон втратив зір через пігментну дистрофію сітківки. Ця хвороба (яку також називають абіотрофією або пігментним ретинітом) відноситься до групи спадкових захворювань. Практично в усіх випадках початок розвитку даного захворювання протікає непомітно, оскільки хворий часто не помічає симптомів, які супроводжуються поступовим (протягом кількох років) погіршенням зору та закінчується повною сліпотою. Виникає недуг, як правило, в результаті порушень, що стаються безпосередньо в оболонці ока та вкрай складно піддаються лікуванню.

Пан Білтон нічого не бачить з 2002, і зараз йому 34 роки. Завдяки «окулярам зі штучним інтелектом» він тепер може хоча б почути про те, що його оточує. Окуляри за допомогою мині камери можуть розпізнавати текст та навіть обличчя. Після цього за допомогою спеціального алгоритму відбувається аналіз інформації, та через навушники прилад«розповідає» власнику, на що саме він дивиться в даний момент.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...