Комуністичний злочин очима очевидця: Жахливі спогади про операцію "Вісла" (відео)

У цей день 1947 року у Польщі етнічних українців депортували на колишні німецькі землі.

Операція "Вісла" 1947 року. Фото: People IN

Валіза, вокзал, депортація. У цей день 1947 року у Польщі почалась операція Вісла, що тривала до липня, зазначають Патріоти України з посиланням на Факти.

Етнічних українців із Надсяння, Підляшшя, Холмщини та Лемківщини переселяли на колишні німецькі землі. Таким чином, Радянський Союз та комуністична Польща, послаблювали підтримку повстанської армії.

Цей процес відомий як операція Вісла. Людям давали добу на збори, а потім виводили під дулами автоматів і без права на повернення. Коли родину Володимира виганяли з оселі, хлопчикові було лише 5. Того весняного дня на подвір’я під’їхала підвода, куди дорослі вантажили харчі, а він, малий, не розумів, що відбувається.

В операції задіяли 180 тисяч військових. Вони зганяли місцевих на площу і давали 2-3 години на збори. Хати часто спалювали. Операцію Вісла у 90-ті роки засудив Польський сенат.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.