Кремль може використати теракти в Санкт-Петербурзі для нав'язування "дружби" Трампу, - експерт

Путін перебуває у пошуку точок дотику зі США. І протидія ісламському тероризму – те питання, в якому Кремль намагається сформувати неформальну "коаліцію на двох".

Вибух в метро Санкт-Петербурга. Фото: ВКонтакте.

Якщо версія про причетність до теракту в Санкт-Петербурзі ісламістів буде основною, то це можна розглядати як помсту Російській Федерації за її авантюрну і войовничу зовнішню політику. Росіяни повинні розуміти, що такою буде плата за наполеонівські плани Путіна агресивно нав’язати всьому світові свою політичну волю. Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Михайло Басараб, передають Патріоти України.

Водночас, наголошує політолог, не можна відкидати і версію того, що терористи могли діяти за вказівкою російських спецслужб. А метою теракту, на його думку, є спроба зблизитися зі США в контексті боротьби з ісламським тероризмом.

"З приходом Дональда Трампа Росія чітко заявила про основний пункт порядку денного у взаєминах зі США, щодо якого Кремль може знайти порозуміння і зав’язати тісну співпрацю з Білим домом. Це протидія ісламському тероризму. Такий розрахунок є цілком виправданий, оскільки у Вашингтоні тема протидії ісламському тероризму – в традиційному пріоритеті. Вона була ключовою і у передвиборчій риториці Трампа", – говорить Михайло Басараб.

За словами експерта, Путін перебуває у пошуку точок дотику зі США. І протидія ісламському тероризму – те питання, в якому Кремль намагається сформувати неформальну "коаліцію на двох".

"Теракт у Санкт-Петербурзі може бути використаний російською пропагандою і зовнішньополітичною машиною Кремля, щоб актуалізувати питання спільної з Америкою протидії ісламському тероризму і аби виправдати величезні видатки для присутності російської військової потуги на Близькому Сході. Це може стати черговим поштовхом до актуалізації такого бажаного для Кремля потепління між Москвою і Вашингтоном, а також виправдати нарощення видатків на озброєння", – зауважує експерт.

Водночас, наголошує Михайло Басараб, Путін досягає таким ще однієї мети. Кооперуючись з Вашингтоном у боротьбі з ісламістами, Кремль розраховує отримати карт-бланш і мовчазне спостерігання Вашингтону щодо інших авантюр Кремля. В тому числі в питаннях, що стосуються збройної агресії проти України.

"Ймовірно Путін мріє, що коли він стане союзником США в боротьбі з тероризмом, то це дозволить йому реалізовувати інші геополітичні авантюри, на які Захід, в першу чергу, США, закриватиме очі", – підкреслив Барасаб.

Як повідомляли Патріоти України, 3 квітня у метро Санкт-Петербурга пролунав вибух. У вагоні петербурзького метрополітену на станції "Сінна" вибухнув невстановлений предмет.

Пізніше повідомили про вибух на станції "Технологічний інститут".

"Станції "Технологічний інститут" та "Сінна площа" закриті на вхід і вихід. Потяги слідують без зупинки. Відбувається евакуація пасажирів зі станцій, є постраждалі. Імовірно, у вагоні стався вибух невстановленого предмета", - йдеться в повідомленні метрополітену.

ЗМІ повідомляють про 14 загиблих та 45 постраждалих.

РосЗМІ показали підозрюваного терориста, який влаштував вибух у метро Санкт-Петербурга, а також ще одного підозрюваного.

Правоохоронці попередньо встановили особу, яка заклала вибухівку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...