Кремль не зрозумів, чим "Газпром" в його руках подібний до презервативу: Латиніна про те, чому Росія програла Україні газову війну

Україна могла розпрощатися з газовою залежністю від "Газпрому" набагато раніше, вважає журналістка.

Кремль програв газову війну Україні. Ілюстрація:ua.korrespondent.net

Керівництво Росії, яке застосовувало поставки газу як засіб політичного шантажу і тиску на Україну, програло битву за контроль над пострадянською країною. Про це заявила російська журналістка Юлія Латиніна в радіоефірі Эха Москвы, інформують Патріоти України.

За її словами, природні ресурси можна використовувати для політичного шантажу, але тільки один раз, а не постійно, як того хотіли в Кремлі.

"Газ, як я вже сказала, можна використовувати як зброю, але ця зброя одноразова. Тому що після того, як ви використовували його як зброю, у вас його просто відмовляться купувати", - підкреслила Латиніна.

Також журналістка вважає, що Україна могла розпрощатися з газовою залежністю від російського газу набагато раніше.

"Якби не Янукович, не український бардак і не контракт з Тимошенко, то все скінчилося б набагато раніше, тому що як тільки газову зброю проти України у минулому році (2015 рік - ред.), після Майдану було застосовано всерйоз, що сталося?

Правильно: вже тоді Україна відмовилася від закупівель російського газу. Що після цього було? Пам'ятайте, Володимир Володимирович виступав і розповідав, яка ціна справедлива, а яка ціна не справедлива. Потім ми намагалися припинити реверс з Європи. А зараз вже все", - сказала вона.

"Ось, історія грандіозної програної газової війни. Нам кажуть, що ми боремося в Сирії, що ми боремося в Туреччині. Нам забули сказати, що газову війну ми програли навіть Україні ... Ось, є телевізійна реальність, в якій ми там давно перемогли Гейропу і нагнули піндосів, а є реальність, що ми програли газову війну ... Кому? Україні!" - заявила журналістка.

Вона підкреслила, що за всі 25 років існування Російської Федерації Москва вела бездарну політику щодо України, яка раніше була найбільшим покупцем російського газу, а станом на 2016 рік перестала його купувати взагалі.

"Іншими словами, ще раз, вдумайтеся, успішна газова політика Кремля призвела до того, що протягом 9 років імпорт російського газу в Україну впав з 50 мільярдів кубометрів до нуля. 50 млрд кубометрів - це, нагадую, ми 40 млрд через "Силу Сибіру" в Китай збираємося постачати", - резюмувала Латиніна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...