Кримський сценарій" у Білорусі вже давно цвіте, але Лукашенко намагається знайти вихід з ситуації, - Гай (відео)

За словами ветерана АТО, Росія щодо Білорусі може вдатися і до силового варіанту, якщо Лукашенко погодиться на пропозиції Європи та США щодо пом'якшення режиму.

Путін і Лукашенко. Ілюстрація:http://ruspravda.info

У Росії вже давно підготовлені плани по окупації Білорусі в разі різкої зміни керівництвом країни зовнішньополітичного курсу. Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявив ветеран війни на Донбасі, офіцер запасу 95-ї омбр ЗСУ, керівник благодійного фонду "Mir & Co" Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Такий сценарій, який Росія відпрацювала в Криму, а потім спробувала зробити на Донбасі, але він вдався лише частково, в Білорусі він давно вже цвіте. Просто питання в тому, що до цього часу їм не потрібно було це робити. Лукашенко, фактично, був заручником РФ через газ, кредити. Але ми бачимо, що Європа потроху знімає санкції, йдуть переговори про кредити тощо. Тобто, Лукашенко намагається знайти вихід з цієї ситуації", - зазначив Гай.

За його словами, Росія може вдатися і до силового варіанту, якщо Лукашенко погодиться на пропозиції Європи та США щодо пом'якшення режиму.

"Я думаю, що Росія може і військовий контингент (задіяти. - ред.), який приїхав на військові збори, може почати активну фазу захисту російськомовного населення", - підкреслив ветеран АТО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...