Кримський сир уже з'їдений: Путін загнав Росію у мишоловку, - політолог

Те, що Росія влізла в Сирію – феноменальна дурість, вважає Дмитро Орєшкін

Фото: uainfo.org

Свого часу, увійшовши за безкоштовним сиром у кримську мишоловку, Путін сам проклав собі шлях під гору. Про це пише в своєму блозі на "Новому часі" російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

"Сир уже з'їдений, причому ним персонально – президент підняв собі рейтинг – а ось країна вже починає відчувати себе в мишоловці. Захоплення від Криму пройшли, а економіка не поліпшується, і особисто я не бачу, чого б це їй поліпшуватися.

Одночасне втягування в сирійський конфлікт плюс незрозумілий статус донбаського конфлікту, ізоляція, санкції – словом, накопичилося. Народ би радий усього цього не бачити, але куди ж подінешся? А Путін думає, що йому пробачать. Тому перспективи для Росії дуже сумні й передбачувані. Те саме було з Афганістаном – десять років там сиділи, і що в результаті?

А що ж у Сирії? Сирію буде розділено. Можливо, якихось 7-10% колишньої території країни навіть залишаться під контролем Асада, оскільки добивати його вийде собі дорожче, але всю іншу територію буде розділено між курдами, турками, прихильниками Ірану – й буде уповільнений конфлікт без визначеного статусу територій.

У всьому цьому буде брати участь Росія, щоб не віддати територію під вплив Америки, і буде втрачати при цьому сили й позиції, оскільки поставила на Асада, а він, навіть якщо виживе, все одно не збереже під контролем Сирію в нинішньому вигляді.

Той простір, який раніше називався Сирією, буде розділено між різними політичними групами. З'явиться те, що називається "дугою нестабільності". Все це мало тішить, але процес абсолютно неминучий: йде швидкий демографічний ріст, людям не вистачає землі, вони починають один з одним воювати, з'являються ідеології, які пояснюють, що в усьому винні мусульмани або, навпаки, християни – деталі не такі важливі.

Війна там так чи інакше буде. Те, що Росія влізла в Сирію, з моєї точки зору – феноменальна дурість, але що вже тут поробиш", - пише Орєшкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...