Майдан - це нормальний стан нашого народу, бо Україна - це країна вільних людей, які люблять свободу - Мирослав Гай (відео)

Волонтер нагадав, що все ХХ сторіччя ми боролися проти поневолення Російською імперією у вигляді Радянського Союзу, збройні повстання точилися в Україні за свободу до 50-х майже років і більше, партизани бігали по лісах.

Мирослав Гай. Фото:скрін відео

Про те, чому майдани в Україні будуть відбуватися і далі, чи можливий перехід від мирних протестів до збройних протистоянь та чого прагне українське суспільство, розповів волонтер Мирослав Гай. Про це він написав у блозі на Online.ua, передають Патріоти України.

Майдан - це нормальний стан українського народу. Якщо ви помітите, скільки за останні роки було майданів? Просто Україна - це країна вільних людей, ми любимо свободу, все ХХ сторіччя ми боролися проти поневолення Російською імперією у вигляді Радянського Союзу, збройні повстання точилися в Україні за свободу до 50-х майже років і більше, партизани бігали по лісах.

Тільки 25 років Радянський Союз зміг нас утримувати без жодного озброєного повстання. Як тільки Радянський Союз розвалився, перше, що ми зробили, як тільки ми почули слабину - провели свої майдани, щоб отримати свободу. Це наша вдача, наша точка ідентифікації, ми - вільні люди.

Поневолити нас можливо, але ненадовго. Нас легше вбити, ніж поневолити. Тому майдани в Україні і мирні протести будуть відбуватися і далі. І ви ніяк не забороните, тому що чим більше ви забороняєте, тим більше ця енергія прагне на волю.

Питання в тому, що українське суспільство вже переросло ту форму правління, яка в нас зараз. Воно вимагає політичних реформ, реформ виборчого законодавства, воно вимагає реформ в усьому - в енергетичному секторі, в фінансовому секторі, вимагає реформ у податковому секторі...

Виявилося, що український народ більш сучасний, ніж ті управлінці, які зараз вирішують, куди держава буде рухатися надалі. Майдан можливий в Україні, якщо реформи будуть іти так поволі і так неактивно.

Якщо уряд, президент і будь-які управлінці, які будуть вирішувати долю країни, не будуть грати на випередження щодо реформ, а навпаки - труситися за народом, який вже давно прагне в Європу, прагне мати електрокари, прагне вільного ринку, прагне нормальних податків, прагне реформ банківської системи.

Якої форми цей Майдан можливий - нам невідомо. Чесно кажучи, поки зараз точиться війна, я особисто, Мирослав Гай, не волів би тут якихось великих протестних рухів. Але, з іншого боку - ми і воюємо, і торгуємо, і бачимо, що багато рішень, які мали б грати на користь України у цій війні, на нашу перемогу, не приймаються через політичну імпотенцію, або через інші цілі тих людей, які за ці рішення відповідають. Все більше і все частіше я і багато з мого оточення, інтелігентні люди, задумуються про нові форми мирного протесту.

Не дай, Боже, якщо це переросте в якесь збройне протистояння. Але це можливо тільки через єдиний варіант розвитку подій - якщо до будь-яких мирних протестів, мітингувальників, блокадників, влада і силові структури будуть вживати силу. Ми - вільні люди, нас не можна поставити в стійло.

Кожна силова структура буде наступати на ті самі граблі, якщо буде намагатися вирішувати тут якісь політичні і соціальні питання силою. Тут це не працює, тут це викликає тільки більший супротив і більші майдани.

Бажаю всім учасникам нашого складного, цікавого, історично важливого для всієї планети, соціального життя - розуму й мудрості. І тут переможуть тільки ті, хто любить цю країну. Інші будуть змушені покинути її.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...