"Мама Лєна": Блогери розповіли про справжню волонтерку-патріотку, яка рятувала героїв АТО (фото)

Зараз інші волонтери збирають гроші на джип для Олени.

"Мама Лєна". Фото: Facebook

Є волонтери відомі, є дуже відомі, а є справжні. І в першу чергу це волонтери з Донецької та Луганської областей. Не усі вони дожили до сьогодні. Ті, хто перевозив в луганський аеропорт наші бронежилети, нажаль, лишилися не всі. Про це пише волонтер групи "Повернись живим" Дар'я Бура, інформують Патріоти України.

От маленька історія із тих, в які складно повірити. Але це усе правда. До останньої коми.

Початок літа 2014го. Не так давно було зупинене залізничне сполучення з Донецьком і Луганськом. Але автобуси і машини їздили. Іще не було пропускної системи між Україною і ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей). Людина з донецькою пропискою могла відносно вільно пересуватися по окупованих територіях. Часто іншого шляху просто не було. Ми намагалися утримати кордон. З російської території по нам стріляли “градами”. Але хлопці тримали кордон, знаходячись у повному оточенні. І допомогу їм доставляли такі як Лєна.

Людей з пропискою інших регіонів зазвичай знімали з автобусів і вели на допити. Людей з донецькою зазвичай навіть не обшукували. У той день Лєна везла два прилади нічного бачення, один бронежилет і щось іще. Маршрут Лєни був такий:

1) Волноваха – Донецьк (південний автовокзал).

2) Донецьк (Путилівський автовокзал) – Артемівськ. Тут ви маєте зрозуміти, що Путилівський автовокзал знаходиться біля аеропорту. Тоді уже почалися бої за аеропорт і місцеві уже масово звідти переїзджали. Від одного вокзалу до іншого треба було їхати громадським транспортом. Свій груз Лєна везла в пляжних сумках з квіточками. Коли треба було проходити черговий сєпарський блокпост, вона ішла з ними граючи, наче там немає нічого важкого. Насправді там був масивний бронежилет.

3) З Артемівська Лєна поїхала в Луганськ.

4) З Луганська в Чорнопартизанськ.

5) Звідти до хлопців – на таксі.

До останнього пункту усе йшло добре. Таксист віз приємну жінку з пляжними сумками до місця призначення. Аж поки не зрозумів куди вона їде. Після цього він її висадив з машини серед дороги і поїхав назад. На блокпості, який вони щойно проїхали, він розказав про неї ополченцям…

Продовження цієї історії читайте у четвер на “Повернись живим”. А поки я додам лише одне: зараз ми збираємо гроші на джип для Лєни. Вона жива і досі допомагає нашим хлопцям. Усі частини, що стоять від Красногорівки до Маріуполя і знають її як “маму Лєну”.

Мама Лєна привозить їм усе від смачненького і шкарпеток до тепловізорів. Тепер для цього не треба заїжджати на “ту сторону”, але прифронтові дороги – це чистий сепаратизм. Власна нормальна машина дозволила б Лєні робити в рази більше і не напрягати для цього військових. Лєна просить нас з вами купити їй джип. Ми збираємось купити їй Nissan Terrano II.

Його ціна разом з ремонтом і комплектом гуми буде близько 3000$. Зараз передати машину на баланс конкретній військовій частині не вийде, бо вони можуть помінятися, а Лєна – ні. Але коли скінчиться війна і Лєна піде на волонтерський “дємбєль” вона передасть машину на баланс військовим. Але до того часу ця машина встигне зробити дуже багато добра.

Працюємо! Дар`я Бура.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...