"Муженко 24 серпня повинен був застрелитися, а не стояти на параді, якщо не знав, коли російська армія вторглася в Україну" - Юрій Береза про Іловайську трагедію

Голова Генштабу хотів посварити добровольців і військовослужбовців ЗСУ, вважає нардеп.

Юрій Береза. Фото:www.2000.ua

Народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза, коментуючи заяву начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка про готовність відповідати за всі свої рішення і розпорядження під час Іловайської трагедії, повідомив, що саме керівництво Генштабу НЕ спланувало цю операцію. Про це він заявив виданню Гордон, передають Патріоти України.

"Я є безпосереднім учасником тих подій. Хронологія бездіяльності начальника Генштабу мені добре відома. Якщо Муженко каже, що цим питанням не повинна займатися Генпрокуратура, то він дуже сильно помиляється. Він, може, і смілива особистість, але як керівник Генштабу - бездарний.

Практично всі накази, які він тоді віддавав, я чув особисто. На жаль, керівництво Генштабу не виконало свого прямого призначення. Вони не змогли стратегічно спланувати операцію зі звільнення Іловайська. За це несуть відповідальність Генштаб і його глава", - зазначив Береза.

За його словами, Муженко під час подій в Іловайську не зміг прийняти стратегічне рішення про подальші дії.

"Російська армія була в Україні не 29-го, а вже 21 серпня. Якщо Муженко не знав, коли війська РФ увійшли в Україну, 24 серпня він повинен був застрелитися, а не стояти на параді. Навіщо нам тоді взагалі такий керівник Генштабу? Не потрібно приписувати прорахунки Генштабу добровольцям і ЗСУ.

Добровольці і ЗСУ виконали свій наказ у Іловайську. На жаль, пан Муженко не зміг тоді прийняти стратегічне рішення - відводити війська або деблокувати Іловайськ. Муженко захотів отримати генерал-полковника і ввів в оману президента. Я в цьому упевнений", - підкреслив нардеп.

На його думку, начальник Генштабу повинен піти у відставку.

"Я думаю, Муженко лякає президента, заявляючи, що контролює ЗСУ. І ніби якщо він піде, армія відразу стане неконтрольованою. Це абсолютна фікція. Моя вимога - Муженко повинен піти у відставку. Він не той керівник Генштабу, який потрібен воюючій країні. У нас є нова плеяда генералів, які в змозі готувати правильні стратегічні рішення для керівництва країни. Зараз часто в рішеннях Генштабу не видно ніякої логіки. Муженко хотів посварити добровольців і ЗСУ. Не вийде - ми єдині в своєму бажанні вибити ворога з української землі", - заявив Береза.

Він акцентував увагу на тому, що в Україні на підході плеяда хороших воєначальників.

"Поки у Росії є армія, вона буде брязкати зброєю на наших кордонах. РФ - це мавпа з гранатою. Але на сьогоднішній день ми набагато сильніші, ніж два роки тому. У 2014 році у нас практично не було ЗСУ. Зараз вони в активному процесі будівництва.

Раніше я казав про одиниці патріотично налаштованих командирів. Тепер у нас змінилися практично всі командири бригад. У нас з'явився молодий офіцерський склад, який пройшов війну, не завербований ФСБ. У нас на підході плеяда хороших воєначальників, які вже вміють бити русака. І не просто бити, а перемагати", - резюмував Береза.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Муженко заявив, що готовий відповідати за всі свої рішення і розпорядження, в тому числі і ті, що спричинили втрати під час Іловайської трагедії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...