На черзі США: У Нідерландах активісти вимагають проведення ще одного референдуму

Черговою "жертвою" можливого референдуму у Голландії може стати документ набагато серйозніший, ніж Угода про асоціацію України з ЄС.

Референдум в Нідерландах. Ілюстрація:112.ua

Після волевиявлення голландців щодо асоціації з Україною референдна ейфорія в Нідерландах не припинилася. Напроти, тепер її жертвою є документ куди серйозніший для всієї Європи, ніж Угода про асоціацію Україна-ЄС. Про це пише Руслан Сольвар у блозі LB.UA, інформують Патріоти України.

Сьогодні ЄС та США працюють над історичною угодою, підсумком якої має стати запровадження трансатлантичної зони вільної торгівлі. Годі й говорити, яке значення матиме цей проект для економіки обох сторін в разі його втілення.

Однак для євроскептиків у ЄС це ще одна велика нагода збільшити свій вплив завдяки використанню кривого дзеркала - інтерпретації корисних для європейської спільноти рішень в якості шкідливих новацій для окремих країн-членів Євросоюзу. Ініціатива провести новий референдум з цього приводу - не жарт. На даний момент нідерландські соціалісти, які виступили організаторами даного заходу, вже назбирали 100 тисяч підписів (всього необхідно 300 тисяч).

Очевидно, що перемога противників асоціації з Україною під час останнього голосування неабияк надихнула правих і лівих політиків у Нідерландах і в усьому ЄС загалом. І якщо сьогодні голландський уряд беззастережно поведеться на паску в євроскептиків, передусім, давши задній хід у питанні ратифікації Угоди про асоціацію з Україною, то наступною жертвою електорального популізму стане зона вільної торгівлі Європейського Союзу зі Сполученими Штатами.

Насамкінець, доречно зазначити, що зазіхання голландців на ЗВТ між ЄС і США багато говорить і про резони минувшого референдуму по українському питанню. США важко назвати джерелом гостарбайтерів чи біженців для ЄС, країною з тотальною корупцією або потенційним нахлібником Європи, економічна співпраця з яким може зашкодити Брюсселю.

Та незважаючи на те, що Вашингтон - це повний антипод Києва по всім критеріям, які голландські євроскептики використовують для мобілізації громадян, нідерландці все одно виступають проти зближення з американцями. Це дає підстави стверджувати, що наші внутрішні проблеми насправді не були визначальною мотивацією для противників Угоди про асоціацію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...