"На мене накинулися всі присутні. Їх було 5 (!) – жінки-пенсіонерки. “Ми вас не посилали”, “захищав олігархів”, “вбивав мирних”, “громадянська війна”, “треба миритися з Путіним”, - ветеран АТО зайшов у маршрутку

Київські пенсіонерки отримують українську пенсію, однак при цьому заявляють "України більше немає".

Київська маршрутка. Фото: Сегодня."Колись це повинно було статися, одже цей день настав. Я вперше почув цю дуже популярну фразу "Я вас туди не посилав".Це про участь в АТО. Звісно, це відбулося в маршрутці. Звісно, водій відмовив в безкоштовному проїзді. Принаймні, намагався. Мовляв, в нього вже є пільговики", - пише учасник АТО Юрій Лапаєв у блозі на сайті tyzhden.ua, передають Патріоти України.

На моє зауваження щодо закону України та відсутність обмежень - тірада про бездіяльність влади, непрацюючі закони, олігархів і т.д. На пропозицію почати виконувати закони з себе відповів, що зараз кудись подзвонить до кума, буде перевіряти, чи дійсно я воював. Цікаво, якщо родич також має УБД, він схвалить таку поведінку щодо військових?

Але найцікавіше почалося згодом. На мене накинулися всі присутні пасажири. А їх було 5 (!), маршрутка їхала порожня - гарний привід відмовити пільговику. Всі - жінки-пенсіонерки. Далі я почув стандартний набір. "Ми вас не посилали", "захищав олігархів", "вбивав мирних", "чого добився", "громадянська війна", "треба миритися з Путіним". А головне - "України більше немає"(а це вже не просто гнівна фраза, а активно розтиражовний ольгінськими ботами і російськими ЗМІ меседж).

Я запитав, чи вважає вона себе громадянкою України. Відповідь - ні, принаймні вона так себе почуває (бо України ж нема). Тоді я запитав, чи отримає вона українську пенсію. В театральних вишах треба викладати такий погляд і мовчання. Просто феєрверк!

Виходив я на стадії "прокляну" і "вбивця". Шкода, напевно, найцікавіше було попереду. Хто там писав про референдум та мешканців Авдіївки? Це Київ!

А ось call-центр КМДА, навпаки, максимально культурно прийняв скаргу. Я ж за легальні методи виховання, закон наше все. Хоча, давно в Києві ніхто не повідомляв про "роз'яснювальну роботу" ветеранів АТО для водіїв.

Поки був в одній державній установі, почув розмову двох людей, жінки та чоловіка, років по 40. Вона щось почала російською про "я прочитала, там з обох сторін провокації". Чоловік рішуче запитав, яку половину ФБ вона читає (ось вона, медіаграмотність в маси!), на її відповідь "друзі щось лайкнули, ось я і читаю" він встав, підійшов зі смартфоном і почав показувати відео з запуском «Градів» з Донецька. Виявилося, вони були переселенцями саме з Донецька, а «Град» стояли десь недалеко від їхньої колишньої квартири. Вони навіть почали порівнювати місцевість і називати якісь орієнтири, типу крамниць чи школи. А головне, що я від них пізніше почув - "то оркі намагалися в наступ пійти, а наші їм п...лей вломили, красава ваще". Розумієте. НАШІ. І так, це донецькі. Хоча ні, це дончане. Красави ваще!

А потім жінка-держпрацівник зустріла мене російською. Але як почула почула мою відповідь українською - теж перейшла на державну. Ось, можуть можуть, коли захочуть. Мовний закон? Утиснення російської? Ну-ну. І зробила все швидко і безкоштовно. Ба навіть з посмішкою посмішкою та побажанням гарного дня. "Нічого не змінюється". А Мораль? Мораль дуже проста - зберігаємо спокій і чистимо зброю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...