"Нам зараз жити хочеться": Волонтер розповіла про прохання українських бійців з передової

Солдати, що стоять в Пісках думають скинутися грошима й купити собі рації та тепловізори, пояснила волонтер..

Ілюстрація:Facebook

Бійці АТО, які знаходяться на передовій, попросили волонтерів допомогти їм купити тепловізори, на які вони вже відклали частину грошей зі своєї зарплати. Про це пише волонтер Ірина Пустовойт на сторінці проекту "Повернись живим" в Facebook, інформують Патріоти України.

"Хлопці попросили допомогти купити деякі гаджети (назвемо їх так) по собівартості. Солдати, що стоять в Пісках думають скинутися грошима й купити собі рації та тепловізори.

Виявляється ця ідея в них не нова, вони вже встигли прицінитись на різних сайтах і от нарешті в нас вирішили запитати – чи не допоможемо організувати покупку без магазинних націнок. В мене шок." - пише волонтер.

"Не відійшла від спілкування з цими ротами, як вже від бійців іншого батальйону 128-ої почула чергову розповідь. Так би мовити, похвалились, що з попередньої зарплати скинулись і знайшли якийсь китайський б/у тепловізор на сайті. Кажуть прилад наче поки працює, але скільки витримає і як буде працювати далі – інтрига. Ого! думаю собі і їду далі.

Дебальцівський напрямок. Стаю випадковим свідком розмови бійців вже іншої бригади. Обговорюють скільки коштів вже зібрали і скільки ще не вистачає на те, щоб придбати дрова для облаштування бліндажів. Не витримала, втрутилась, питаю, чого це вони самі собі якісь кругляки з Ізюму купувати вирішили, а як же МО?

А вони посміхаються і кажуть – «МО ліс привезе, колись, але нам зараз жити хочеться. По нам щодня міни летять, останнім часом по 50, а то й 100 штук за бій, а бліндажі не достатньо укріплені. Тож поки дочекаємось то вже для когось може й пізно буде»." - продовжує вона.

"Вибачте за слово – «копнути» МО за ліс можна, аби прискорились, що й зробили. Але щодо тих же тепловізорів, то їх наше МО навіть й не обіцяє. Майже всі прилади нічного бачення – допомога волонтерів. Коли ми назбираємо достатньо коштів на тепловізори хлопці не знають.

Бо один такий Pulsar HD 38S, наприклад нам, обходиться в $2500. А потрібно їх не один і не два. А чекати в хлопців немає часу, тому й намагаються скидатися і купувати за власний кошт. І, знаєте, на відміну від лісу і Міноборони, в питанні ПНБ я не знаю кого і куди копати." - розповідає Ірина.

"Я просто знаю, що не повинні ті, хто воює з ворогом, хто живе в холодних бліндажах, щодня дивиться в очі смерті перейматись ще й цим. Мені здається логічнішим і чеснішим, якщо скидатись на тепловізори нашим воїнам будемо ми.

Коли ляжете сьогодні спати гляньте на стелю. Які шанси, що вночі вона на вас впаде? Чи що з вікна прилетить куля чи осколок? А в них це цілком реальна річ і інколи стається." - підсумувала волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...