Не дивлячись на неоголошену та гібридну війну з Московією "хунта" будує і реконструює дороги по усій Україні (фото)

У Полтавській області завершується реконструкція автомобільної дороги М22 Полтава — Олександрія

Ремонтні роботи на дорозі М-22 Полтава — Олександрія наближаються до завершення. Залишилося виконати допоміжні роботи, які не заважатимуть руху. Насамперед йдеться про досипання та облаштування узбіч, бетонування з’їздів. На сьогодні залишилася лише одна ділянка у районі 58-го кілометру на мосту через струмок поблизу села Оленівка, де ще тривають масштабні ремонтні роботи. Як пояснив заступник начальника Служби автомобільних доріг України в Полтавській області Анатолій Мягкохліб, підрядник — компанія «Ростдорстрой» потрапила на ділянку з нестабільним земляним полотном (так звані плавуни). Тож було прийнято рішення зміцнити основу дорожнього одягу георешіткою.

— Двошарова решітка закладається на шар щебенево-піщаної суміші. Це дозволить стабілізувати земляне полотно, щоб на ділянці не було, як раніше — зсувів, нерівностей, напливів, осідання, — коментує Анатолій Мягкохліб. — Завдяки цим заходам ми у майбутньому уникнемо перешкод при русі транспорту. Технологія вже застосовувалися в області під час будівництва об’їзної дороги біля Лубен. Там теж клали георешітку, яка добре себе зарекомендувала. Йдеться саме про проблемні ґрунти, перезволожені, які втратили несучу здатність. Це оптимальне рішення, яке дозволило зекономити час і гроші.

На мосту поблизу Оленівки вже споруджено прогін, залишилося змонтувати бар’єрне огородження, підставки під стояки вже зварені. Проводиться гідроізоляція, а наприкінці цього тижня міст вкриють шаром асфальтобетону. Шляховики також працюють на підходах до мосту, де до кінця тижня теж буде укладено асфальтобетон.

Міст поблизу села Свердловське на 48-му кілометрі вже завершено, проте для руху транспорту його ще не відкрили. Як прокоментував Анатолій Мягкохліб, там накладена залізобетонна плита набирається міцності, а шляховики чукають дозволу експертної лабораторії на відкриття мосту.

— Роботам, які виконуються зараз, холодна пора року на заваді не стає і не призведе до погіршення якості робіт, — зауважує Анатолій Мягкохліб. — Адже використовуються сучасні технології і сучасні матеріали. До асфальтобетонної суміші підрядник додає спеціальні домішки, які дозволяють у холодну пору року вкладати бетон без підігріву при температурі до 10 градусів морозу. Навіть при просипанні георешітки використовують не фракційний щебінь, а піщано-щебеневу суміш. Вона краща, як показав досвід, не потрібно клинцювати поверхню. Підібраний матеріал, у необхідному співвідношенні фракцій щебеню, піску та гранвідсіву, привозять із заводу і укладають всю суміш в один шар.

Що ж до фінансового боку, то всі кошти які область отримала із державного бюджету на дорогу, використали цього року повністю. Натомість інвестиційне фінансування переходить на наступний рік, адже шляховики і обласна влада планують у 2017 році продовжити ремонт дороги у напрямку Полтави та Кременчука.


Джерело: Прес-служба Полтавської ОДА


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...