Не стало води, не буде й світла: Терористам "ЛНР" Україна припинить електропостачання

Причиною відключення окупованої території від електропостачання стала відсутність оплати за надані Україною послуги.

Ілюстрація:DT.ua

Відсутність оплати за послуги з окупованої території нарешті отримає відповідну реакцію. Про це йдеться на сайті Четвертая власть, інформують Патріоти України.

Так, очільник Луганського енергетичного об’єднання Володимир Грицай повідомив, що найближчими днями абонентам, які перебувають на непідконтрольній Україні території, буде припинено постачання електроенергії. Причина для цього доволі проста – відсутність платежів за спожиту послугу.

За словами чиновника, щомісяця на окуповану частину Луганщини постачається електроенергії на триста мільйонів гривень. У той же час енергетична компанія отримує за місяць п’ятдесят-шістдесят мільйонів гривень оплати. Грицай наголошує, що цих коштів недостатньо, відтак очолювана ним компанія постійно перебувала на межі фінансового колапсу.

Чиновник зауважив, що рішення про відключення окупованої території від електропостачання було прийняте ще у липні поточного року, проте його реалізація відкладалась – дванадцять тисяч осіб у районі Станиці Луганської отримують електроенергію з непідконтрольної території.

Відтак, відразу по завершенню будівництва обхідної лінії, яка б забезпечила енергопостачання для мешканців цієї місцевості, надання електроенергії окупованій території припиниться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...