Не військовим шляхом: "Донбас повернемо Україні вже у 2018 році" - експерт

Не варто сподіватися, що проблема Донбасу вирішиться зі зміною влади в Росії чи смертю Путіна. Адже Придністровський конфлікт розпочався задовго до його президентської каденції.

Ілюстрація:Еспресо.TV

"Конфлікт на Донбасі закінчиться вже 2018 року. Зараз не можу сказати, як саме - існує кілька стратегічних ходів". Про це каже заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко. Він розповів Gazeta.ua про шляхи повернення окупованих територій, передають Патріоти України.

"Повернути окуповані території військовим шляхом у нас не вийде. На українську армію витрачаємо в 15 разів менше, ніж Росія дає на свої збройні сили. Ймовірний варіант, що російські війська після певних домовленостей вийдуть з Донбасу, а ми зайдемо за лінію розмежування. Але це можливо лише в тому разі, якщо на Путіна натиснуть.

Перед президентськими виборами диктувати Путіну умови буде не лише Захід. Це вже робить його найближче оточення, яке хоче зберегти стосунки з європейськими країнами. Усе залежить від того, що він обере: отримати підтримку вітчизняних олігархів чи продовжувати будувати власний культ особистості.

Не варто сподіватися, що проблема Донбасу вирішиться зі зміною влади в Росії чи смертю Путіна. Придністровський конфлікт розпочався задовго до його президентської каденції", - сказав Богдан Петренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...