Обама до кінця своєї каденції хоче якогось результату по Донбасу або навіщо Нуланд їздила в Москву - політолог

Американці намагаються промацати грунт, чи є надії на якесь просування.Однак Росії не потрібен мир на Донбасі. З самого початку конфлікт був розпалений лише для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні і не допустити її інтеграції з Заходом.

Вікторія Нуланд. Фото:ua.112.ua

5 жовтня заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд зустрілася в Москві з помічниками президента Росії Юрієм Ушаковим і Владиславом Сурковим. Сторони обговорили ситуацію в Донбасі і подальші кроки по реалізації Мінських угод. Про це в своєму блозі на сайті Новое время пише політолог Сергій Таран, інформують Патріоти України.

Контакт між Нуланд і Сурковим налагоджений давно. Його завдання - інтенсифікувати мінський процес, дати йому друге дихання. Сурков і Нуланд давно діють в цьому напрямку, у них є напрацювання щодо врегулювання українсько-російського конфлікту в Донбасі. Той факт, що останнім часом мінський процес дещо пожвавився, зокрема, підписано угоду про розведення сил і засобів на трьох ділянках лінії розмежування, свідчить про те, що переговори між представниками Росії і США небезрезультатні.

Однак, судячи з повідомлень із зони АТО, домовленості про розведення сил все ж не реалізовані. Все одно стріляють, істотних зрушень немає. І на нещодавній американо-російській зустрічі, мабуть, обговорювалися шляхи виконання досягнутих раніше домовленостей. В адміністрації американського президента сподіваються, що до кінця каденції Барака Обами вдасться домогтися якогось результату з Донбасом, тому і відбувся візит Нуланд в Росію. Американці намагаються промацати грунт, чи є надії на якесь просування.

Але Росії не потрібен мир на Донбасі ні за одним із сценаріїв. З самого початку конфлікт був розпалений лише для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні і не допустити її інтеграції з Заходом. Дипломатичні маневри між Заходом, Україною і Америкою - це метод для недопущення більшої війни, а не для пошуку миру.

Наступний рік для України може бути ще складнішим. Зараз у нас є відносна підтримка Німеччини, Франції і США, але в наступному році в європейських країнах відбудуться вибори і до влади можуть прийти більш лояльні до РФ політичні сили.

Крім того, невідомим залишається результат американських виборів. Може трапитися так, що міжнародна кон'юнктура буде несприятливою для України. Наші нинішні партнери стануть шукати більш поступливих українських політиків, готових виконувати Мінські угоди за російським сценарієм.

Може трапитися так, що інтереси Росії по дестабілізації ситуації в Україні та зусилля Заходу щодо пошуку альтернативних нинішньої влади сил в Україні співпадуть - це будуть по-справжньому складні часи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...

Про це, на жаль, досі не всім відомо, але без Сталіна не було б Другої світової війни, - журналіст

вівторок, 30 квітень 2024, 13:53

"Про це, на жаль, досі не всім відомо... 28 квітня 1939 року нацистський диктатор Адольф Гітлер заявив про денонсацію Польсько-Німецького договору про ненапад 1934 року. Стало зрозуміло, що Друга світова війна невідворотна", - пише журналіст Павло Бонд...