"Осадочек остался. Теперь к осадочку добавим еще и изжогу у нескольких генералов и полковников" - Бірюков про скандальне нагородження у Маріуполі

Радник президента висловив своє бачення ситуації, яка склалася напередодні нового року з українськими військовослужбовцями.

Юрій Бірюков. Фото:112 Украина

Радник президента України, волонтер Юрій Бірюков прокоментував інцидент, який стався в Маріуполі, коли військовослужбовців Збройних сил України залишили зустрічати Новий рік в холодному ангарі.Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Бірюков наголосив, що ніхто не міг змусити пілотів полетіти і забрати бійців, тому що погода дійсно була нельотна.

"Ложечки нашлись, а осадочек остался. Теперь к осадочку добавим еще и изжогу у нескольких генералов и полковников.

История с награждением личного состава 54-й происходила у меня на глазах, так уж случилось. И действительно, сразу после награждения Петро Порошенко дал распоряжение Степан Полторак постараться помочь с доставкой бойцов. И действительно попытка была - в штабе АТО есть телеграмма из Мариуполя об отправке вертушки. И действительно погда была нелетная и никто в этой стране не может заставить пилотов лететь, если у них нет допуска по погодным условиям.

Так что свежий пост Lera Burlakova описывает реальные вещи, как и то, что Верховный давал все распоряжения. Вмешалась погода.

НО. В КрАЗе, новеньком-новеньком (не тентованном, а "вахтовка") не работали три отопителя из трех... Такую машину нельзя было выпускать в рейс.

НО. В одной из вертушек, которые успели уйти с аэродрома Мариуполя, было 5-6 мест.

НО. Можно было проблемой перевозки 1-го января заняться оперативнее, а не после того, как молнии засверкали по всем фронтам.

В результате, только приказом Министра обороны наказано 7 офицеров ВЫСШЕГО звена командования АТО, включая строгий выговор одному генерал-лейтенанту. Что такое строгий выговор для него? Ну, это где-то -10 000 гривен несколько месяцев подряд. В следующий раз, при случае, реально посчитает и отправит на такси, за свой счет :)

Армия - консервативная, законсервированная в самой себе структура, ага. Нужная "свежая кровь" с самого низа. А количество выпускаемых сейчас молодых офицеров - это последствия микроскопических приемов в ВУЗЫ в 2011-12-13 годах, когда армию откровенно уничтожали. Может призыв выпускников военных кафедр немного решит проблему? :)

И да, вот прошу репост.", - зазначив волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...