ОСББ як злочинна схема: Нове прикриття для квартирних аферистів

Недосконалість українського законодавства дозволяє шахраям наживатися.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Квартирні аферисти придумали нову схему для наживи, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Злочинці створюють об’єднання співвласників багатоповерхових будинків, при цьому не реєструючи їх законно. Після цього вони отримують платіжки для сплати нібито комунальних послуг.

Експерти кажуть, що такі ОСББ створюють шахраї, які не живуть в будинку, а часом і зовсім проживають в іншому місті. При цьому вони збирають із мешканців комунальні платежі. Потім в один день вони забирають все і йдуть, а люди залишаються боржниками.

Зокрема, таку схему створили в одному з будинків на вулиці Академіка Курчатова в Києві. Жителі дізналися, що замість кооперативу в будинку діє об’єднання співвласників тільки в кінці лютого, хоча ОСББ з’явилося 14 січня, та й то тільки на папері. За словами жителів, ніхто з них не підписував документи, їх не кликали на зібрання. У документах стоять незрозумілі прізвища та прогалини.

За словами начальника Управління розвитку житлово-комунального господарства КМДА Віри Радченко, ця схема є новою, але від неї вже постраждали сотні киян. “За моєю інформацією в один день таких прецедентів було десять. Треба зупиняти цей процес, тому що такі дії не можна залишати безкарними. Це дії, які спрямовані на захоплення майна будинку”, – заявила вона.

Ця схема виникла через недосконалість законодавства. “Будь-який шахрай може на домашньому комп’ютері підробити протокол загальних зборів, подати його на реєстрацію і держреєстратор навіть не має повноважень сумніватися в правильності такого протоколу”, – кажуть юристи.

Щоб убезпечити себе від злочинців, мешканцям необхідно швидше ніж вони створити ОСББ, адже в будинку може бути тільки одне таке об’єднання".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...