Підбадьоріться, браття: Через 5 років біди України залишаться позаду, - Юрій Винничук

Через кілька років українці почнуть потроху вибиратися з нинішньої темної прірви, Донбас з Кримом повернуться до складу держави, але не на правах "особливих автономій", а у якості звичайних регіонів.

Скоро в Україні усе буде добре. Фото: ЖЖ.

"Різниця між владою і опозицією в Росії стосовно України приблизно така, як між канапкою і бутербродом. І те й те чомусь хляпає маслом вниз. Вся імперська свідомість сторіччями виховувался з усвідомленням того, що Україна - це така нерозумна сестра, яку спокусив диявол в образі австрійців", - написав Юрій Винничук на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України.

Бо якби не австріяки, то українців не було б, а були б нормальні росіяни. Вони ніколи навіть не замислювалися над тим, що ми різні, хоча самі ж таки російські етнографи не раз на це вказували, але до ширших мас це не доходило. Тому вони й досі мелять одне й те ж: ми же братья, ми адін народ. Навіть Макаревич те саме каже. Тому різниці нема жодної.

Про тезу Василя Шкляра щодо втрати території Україною

Я не знаю, що мав на увазі В. Шкляр, коли казав, що Україна стане меншою територіально. Якщо він мав на увазі лише окуповану частину Донбасу, то, можливо, так воно й буде.

Я не думаю, що варто квапитися з його поверненням. Адже тоді ми знову отримаємо п'яту колону. Повертатися Донбас повинен тільки на наших умовах. Жодних особливих преференцій. Бо чим він вирізняється від будь-якої іншої області? Там що, живуть якісь особливі люди?

Росія не зможе втримати ні Донбас, ні Крим, бо санкції роблять свою тиху і підступну справу. На нас працює час. Квапитися нема куди. Єдине, що треба, дотиснути виведення з Донбасу російських військ, аби не нести більше жодних втрат.

Про історичні паралелі

Я б порівняв сьогоднішні реалії з періодом гетьмана Скоропадського. Звісно, він не був ідеальним, але за підтримки німців держава мала усі можливості вистояти і закріпитися. А вже потім можна було щось міняти. Але наші противсіхи підняли повстання, гетьмана і німців вигнали і потрапили в таке багно, з якого ми ще й досі вибратися не годні. Тому я проти третього Майдану, доки триває війна і криза.

Про Донбас

...Я був у Донецьку у квітні 2014 року і спілкувався з дуже гарними людьми, які там проживають. Мабуть, вони усі звідти повтікали, бо то були переважно молоді люди. Але я не вірю, що там усі поголовно хворі на Путіна і Росію.

Я ж думаю, що після повернення Донбасу, коли звідти повтікають усі сепаратисти, там можна буде з часом добитися здорового клімату. Україна раніше просто не звертала жодної уваги на цей регіон, віддавши його на поталу олігархам і регіоналам, які лише поглибили русифікацію краю.

Про діалог

Я не розумію, що таке діалог з Донбасом. Це ж не якась єдина монолітна формація. Нормальний діалог можливий лише з нормальними людьми, а не з сепаратистами. Хто мріяв жити в Росії, повинен таку можливість отримати.

Жодна цивілізована країна ніколи не вибачала такої підлої зради. Тому амністія має стосуватися не усіх загалом, а кожного зокрема в міру його діянь. Чому, наприклад, не влаштувати в майбутньому обмін шахтарями Галичини й Волині з донбасцями?

Про актуальні теми

Що писати сьогодні? Про що завгодно. Я пишу публіцистику на злобу дня. Часом якусь сатиру, в тому числі віршовану. Але художній твір, написаний на злобу дня, ніколи не виправдає себе.

Хемінґвей і Ремарк написали свої романи про Першу світову війну через 11 років після її завершення. Мусить минути якийсь час, щоб усе осмислити.

Про майбутнє

Я думаю, що через 5 років усі наші біди залишаться позаду, і ми почнемо вигрібатися з тієї ями, в яку сповзали стільки років. Також думаю, що Путіна при владі уже не буде, як і його чорних яструбів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...