Плановий захід: Експерт пояснив, навіщо росіяни біля українського кордону підняли по тривозі дивізію

150-а дивізія - це точка відліку із розгортання посиленого угрупування в складі двох армій на західних кордонах РФ, наголосив Олег Жданов.

Підйом по тривозі 150-ї мотострілецької дивізії Південно-східного округу - плановий захід, пов'язаний із введенням дивізії в дію; наразі на західних кордонах Росії здійснюється нарощування військового угруповання, яке може завершитися не раніше 2025 року. Таку думку Обозревателю висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"150-а дивізія - це нова сформована дивізія, вона йде за програмою введення дивізії в дію. 2 червня був перший її підйом по тривозі і перевірка бойової готовності, чого і слід було очікувати. Наша розвідка передбачала, що в травні дивізію планували ввести в дію", - сказав він.

За оцінками експерта, протягом найближчого року буде проводитися бойове злагодження, "до наступного літа її планують повністю ввести до складу збройних сил Російської Федерації".

Жданов також розповів про те, що "150-а дивізія - це, можна сказати, точка відліку із розгортання посиленого угрупування в складі двох армій на західних кордонах Російської Федерації. Там планується розгорнути 8-му і 20-ту польові армії".

Він додав, що військове керівництво Росії зможе реалізувати план із нарощування угрупування не раніше, ніж до 2025-2030 років - "судячи із темпів, раніше вони не встигнуть". "Якщо збройні сили перепідпорядковуються Національній гвардії, то це означає, що перед Кремлем наразі стоять зовсім інші завдання", - зауважив експерт.

Таким чином, Жданов не бачить у цих діях вказівки на підготовку до наступальних дій. "Це планові речі", - запевнив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...