Повзуча експансія: КНР приступила до освоєння нововитребуваних у Росії земель

"Дружня підтримка" китайців може коштувати росіянам дуже недешево.

Китайці у РФ. Фото: zagopod.com.

Китай практично офіційно перейшов до освоєння витребуваних у Росії нових територій, в обмін на «дружню підтримку», що надавалася РФ раніше. В російському варіанті це називається «об'єднанням потенціалу двох країн». Про це пише на своїй сторінці у "Фейсбук" російський аналітик і економічний експерт Максим Авербух, передають Патріоти України.

За словами експерта, задумавши анексію Криму і окупацію українських областей на сході Україні, під час розрахунків наслідків своїх дій, Путін допустив чотири фатальні помилки. Однією з найбільш значущих помилок виявився розрахунок на «дружбу» з Китаєм. Як з'ясувалося, Китай взяв приклад з Росії і, скориставшись ситуацією, на тлі початку власної економічної кризи, приступив до активного освоєння частини російської території.

«Була зроблена ставка на Китай, який на ділі виставив за реальну підтримку небачені умови, що передбачають передачу під його прямий контроль частину території Росії. Крім того до кінця 2015 сам Китай почав поступово входити в давно очікувану економічну кризу – тому що «дерева не ростуть до небес» і триваючий 3 з гаком десятиліття економічний ріст повинен коли-небудь перерватися», – пише Авербух.

За словами експерта, процес передачі російської землі Китаю затверджено на самому високому рівні, про що свідчать коментарі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва: «Китай — найбільша за населенням країна на планеті, а Росія — найбільша за територією країна, в якій сконцентровані 10% світових запасів орних земель. Тому якщо ми об'єднаємо ці потенціали, то ми отримаємо абсолютно нову ситуацію». Авербух звертає увагу на той факт, що за словами Медведєва, РФ і Китай будуть «розвивати відносини у цій сфері», що прописано в спеціальних угодах між країнами.

Відзначимо, що в Китаї вже давно мусується тема «китайських сакральних земель, площею 1,6 мільйонів кв. км», які багато років тому були «підступно захоплені північною країною дикунів». Тема повернення своїх територій відображена в партійних документах і посібниках для військовослужбовців китайської армії, а також прищеплюється з юних років китайцям в шкільних підручниках.

Також експерт відзначає, що Путін «глибоко образив» еліти Європи, анексувавши український Крим, адже європейські країни виступали гарантами Будапештського меморандуму щодо непорушності кордонів України. «Оскільки згідно з Будапештським меморандумом США і Великобританія виступали гарантами територіальної цілісності України, то по міжнародним позиціям цих країн був нанесений сильний удар, але що набагато гірше – їх елітам було нанесено глибоку образу. Змириться з переходом Криму до Росії владні еліти цих країн (що демократи, республіканці, що торі, що віги) не можуть в принципі. Ніколи», - заявив експерт. Серед значущих помилок, допущених Путіним, Авербух називає також прорахунок в оцінках «адаптивної здатності сланцевої нафтової галузі США».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російський" військовослужбовець, який відкрив вогонь по "своїх", виявився жителем окупованих територій

субота, 4 травень 2024, 19:53

"Російський" військовослужбовець відкрив вогонь по "своїх" і розстріляв шістьох командирів із 70-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела з боку противника, передають Патріоти України. Росіяни роз...

"Щиро бажаю, щоб так само "народжувалося життя" в твоєму місті": Андрій Бєдняков висміяв ведучу з РФ, яка їздила на ТОТ

субота, 4 травень 2024, 19:14

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков публічно висловився про російську телеведучу, блогерку Настю Івлєєву, яка днями зганьбилася своєю пропагандистською позицією, передають Патріоти України. Так, у своєму фотоблогу Андрій іронічно звернувся д...