"Промзона Авдіївки сьогодні нагадує літо 2014 року", - блогер про реакцію бойовиків на розмови про миротворців

По усій лінії фронту відчувається істотне загострення та зростання кількості бойових зіткнень. Основний напрямок атак бойовиків - це промзона Авдіївки.

Промзона Авдіївки. Фото: military-informant.com.

"Ситуація на фронті на пряму залежить від політичних заяв як з одного, так і з іншого боку. Після того, як Президент України зробив заяву про можливість введення на Донбас міжнародної поліцейської місії, одразу ж пішла спільна заява керівників самопроголошених «республік», - написав луганський активіст Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

У тій заяві йшлося про те, що у випадку, коли країни Заходу погодяться на таке, то вони (бойовики) залишають за собою право на ескалацію конфлікту. Нині ми спостерігаємо збільшення кількості обстрілів, працюють не лише ворожі ДРГ та снайпери, але й відбувається відкрита активізація бойових дій.

Раніше можна було чітко простежити закономірність – якщо раніше загострення конфлікту було на Донеччині, то на Луганському напрямку була зона затишшя. Після спільної заяви ватажків бойовиків одразу зросла кількість обстрілів на всій протяжності фронту – від Станиці Луганської до Маріуполя. Так звана «народна міліція» окупованих територій перейшла на посилений режим. Водночас, найскладнішою нині є ситуація на Донецькому напрямку, а саме в промзоні Авдіївки.

Промзона Авдіївки сьогодні нагадує літо 2014 року. Бойовики активно там застосовують ствольну артилерію, танки, міномети. Такі інтенсивні бої точаться через стратегічне значення промзони Авдіївки. Промзона Авдіївки для Україні дуже важлива. Якщо втримаємо промзону, то прикриємо всю логістику бойовиків, саме тому вони й намагаються будь- якою ціною вибити українські війська з цього напрямку.

Разом із тим в окупованих районах розгорнута активна кампанія дискредитації ЗСУ. людям розповідають, що начебто накопичено великі сили ЗСУ на напрямку Станиці Луганської, говорять про вихід України з переговорного процесу. Бойовики розповідають, що українська сторона перекидає важке озброєння в райони майбутнього наступу, а військових замінять штурмовими підрозділами «Правого сектору». Все це роблять для того, щоб розігнати істерію та паніку, щоб люди менше ставили питань до так званого керівництва і жили в постійному страху.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...