Провокації на Закарпатті: Один із затриманих, намагаючись знищити докази, проковтнув флеш-карту з дрона

СБУ зірвала російську провокацію, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Закарпатті.

Фото: http://crime-ua.com/

Структури країни-агресора планували використовувати конференцію представників нацменшин, а саме місцевих угорців, яка повинна була відбутися в Ужгороді, для оголошення закликів про надання області автономного статусу, повідомляє прес-центр СБУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на crime-ua.com.

За задумом ФСБ, ці заклики мали зіштовхнути патріотичні сили з представниками національних меншин краю. Російська сторона також планувала залучити проплачених псевдоактівістів для інспірації зіткнень і протистояння з правоохоронними органами.
Крім цього, в рамках російської провокації, в трьох районах області вночі несанкціоновано були розміщені агітаційні конструкції з написами на угорській мові. У зв'язку з тим, що ці придорожні стели встановлювалися без дозволів органів виконавчої влади, вони були демонтовані комунальними службами.
Встановлено, що агітаційні матеріали були виготовлені поліграфічним підприємством в Києві на замовлення осіб, що підтримують контакти з російськими інформаційними центрами. Ніякі місцеві організації до виготовлення і розміщення цих матеріалів відношення не мають.
Також 18 травня співробітники СБУ затримала чоловіка, який повинен був забезпечити відеозйомку провокацій в Закарпатті. Під час бесіди з оперативниками спецслужби він повідомив, що за 10 тисяч гривень отримав замовлення на підготовку тенденційних матеріалів від людини, яка користується телефоном російського оператора стільникового зв'язку. За його словами, він неодноразово виконував замовлення з РФ, зокрема щодо висвітлення подій 2 травня в Одесі. Обов'язковою умовою співпраці російський замовник завжди висував дотримання класичних для спеціальних служб вимог конспірації.
Громадянин був допитаний в якості свідка в рамках відкритого раніше кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України. Опитаному оголошено офіційне застереження.
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль повідомив деякі деталі спецоперації. «В ніч на 18 травня на кордоні Мукачівського та Берегівського районів, а також у Виноградівському районі, були встановлені стели з провокаційними написами на угорській мові, - розповів Геннадій Москаль. - Стели моментально демонтували за вказівкою облдержадміністрації. Кілька учасників провокації затримані співробітниками УСБУ в Закарпатській області, вони вже дали свідчення, куди саме перекидали відзняте фото і відео, які ФСБ використовувало для інформаційною диверсією проти України. До речі, один із затриманих, намагаючись знищити докази, навіть проковтнув флеш-карту з дрона. Спецоперація російських спецслужб, мета якої - провокування протистояння на міжетнічному ґрунті, не тільки зазнала повне фіаско, а ще більше згуртувала українську і угорську громади на Закарпатті».
Пізніше, за словами Москаля, ФСБ потішила його інформаційною «качкою» про арешт співробітниками СБУ голови Берегівської районної ради за сепаратизм. «Замість очікуваного в Росії скандалу вийшов «пшик». Після такого фіаско в 5-му управлінні ФСБ, яке планувало цю спецоперацію на Закарпатті, почалася паніка, - зазначив Москаль. - Намагаючись врятувати ситуацію, контрольовані ФСБ засоби масової інформації почали вкидати різні фейки, які включали вигадані цитати лідерів угорських організацій і події, яких не було в природі.
Апофеозом цього абсурду стала поширена «качка» про арешт співробітниками СБУ голови Берегівської районної ради Йосипа Шина за сепаратизм. Найсмішніше, що російські центральні ЗМІ поширили цю «сенсацію» якраз тоді, коли ми разом з Шином відзначали 954-річчя створення Берегово. Тому єдиним результатом цієї інформаційної диверсії стало те, що ми з «заарештованим» Шином посміялися над незграбністю росіян і випили хорошого вина за дружбу між українцями і угорцями». Москаль також зазначив, що йому особисто, як колишньому заступнику голови СБУ, дуже дивно, що в ФСБ працюють настільки слабкими, непрофесійними і примітивними методами.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...