"Путін - антисеміт!": У Сенаті США розкритикували заяву президента РФ

Виверти Путіна про вплив на вибори в США євреїв викликали осуд.

Путін В. Фото: Узнай Все

В американському сенаті пройшла хвиля обурення щодо висловлювань президента Росії Володимира Путіна, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Америки".

Путіна звинуватили в антисемітизмі за його припущення про можливе втручання євреїв у вибори в США. "Вони не представляють інтереси російської держави. Можливо, вони не росіяни, а українці, татари, євреї з російським громадянством", - заявив Путін, говорячи про тих, хто намагався вплинути на вибори в США.

"Це ще треба перевірити. Можливо вони мають подвійне громадянство, або посвідку на проживання в США. А можливо їм за цю роботу заплатили американці. Звідки ви знаєте? Я не знаю", - сказав Путін в інтерв'ю NBC.

Його слова назвав "огидними" сенатор-демократ Річард Блументаль. "Огидні слова Путіна заслуговують осуду. Твердого і негайно з боку світових лідерів. Чому мовчить Трамп? Не можна терпіти нетерпимість", - написав сенатор-демократ Річард Блументаль у своєму Twitter.

"Це сподобається нацистам в цілому світі", - прокоментував слова Путіна Томас Ільвес, колишній президент Естонії Томас Ільвес.

"Путін знайшов винних у втручанні Росії у вибори в США і переклав провину на традиційного козла відпущення", - пише американська телеведуча Джой Рід.

Також з'явилася реакція колишнього чиновника адміністрації Барака Обами Рона Клейна. "Кожен єврей-шанувальник Дональда Трампа повинен тиснути на Білий дім, щоб президент дав зрозуміти, чи погоджується він зі словами Володимира Путіна. А кожен єврей, який протистоїть Трампу, щойно отримав причину боротися ще більш натхненно", - написав він.

"Тепер це вже особисте", - говорить про слова Путіна Норм Айзен, дослідник аналітичного центру Brookings Institution.

"Чи осудить Трамп антисемітизм Путіна? Якщо не засудить, американці отримають ще одну причину засудити вже самого Трампа", - вважає юрист Ренато Маріотт.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...