"Рефлексы Павлова от российской военщины", - Злий одесит

Росія знову розгортає масштабні військові навчання - такі заходи завжди несуть потенційну загрозу, особливо в регіонах заморожених конфліктів.

РФ розпочала військові навчання в окупованій Південній Осетії. Фото: ЖЖ.Росія - парадоксальне військово-політичне утворення. З одного боку вона поводиться досить неадекватно, наперекір здоровому глузду, а з іншого - передбачувана, як собачка Павлова, під ніс якої ставлять тарілку з юшкою. Наприклад, варто в якомусь прикордонному регіоні з берегинею тисячолітніх скреп почати навчання, як вона тут же розгортає аналогічні заходи біля кордонів даної країни, причому набагато масштабніші і грандіозніші. Про це пише у своєму ЖЖ блогер Злий одесит, передають Патріоти України і цитують далі:

"К примеру, сейчас осуществляется переброска военной техники США в Грузию, для участия в учениях НАТО "Достойный партнер-2017" (Noble Partner-2017). Старт учений с лёгкой руки вице-президента США Майка Пенса намечен на 30 июля, и продлятся они до 12 августа.

Учения Noble Partner-2017 проводятся в Грузии третий год подряд, и нынешние станут самыми масштабными. В них примут участие более 2800 военнослужащих из Армении, Великобритании, Германии, Грузии, Турции, Словении, США и Украины.

И всё бы ничего, но у гибридного соседа сработал рефлекс, и в оккупированной "Южной Осетии" тут же стартовали учения с участием частей 58-й армии РФ, в которых будет принимать участие более 16 тысяч военнослужащих и более 4 тысяч единиц техники. Ну, а как же, надо ведь показать НАТО силушку молодецкую! А заодно и продвинуть границу вглубь Грузии ещё на десяток-другой метров…

Привычная практика, да, но на фоне манёвров на Балтике, намечающихся масштабных учений "Запад-2017" в Беларуси, которые могут в любой момент пойти не по сценарию, подобные масштабные мероприятия всегда несут потенциальную угрозу, особенно в регионах замороженных конфликтов. С другой стороны, рефлексы и страхи – неразлучны".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...