Революції рідко приносять моментальне процвітання, - Денис Казанський

Революції найчастіше стають стресом для економіки. Але чи означає це, що Революція Гідності була не потрібна? Ні - іншого виходу у нас не було.

На Майдані українці виступили проти диктатури Януковича. Фото: Експрес.

Я вже якось писав, що вважаю річницею початку революції не 21 листопада, а ніч побиття студентів (30 листопада) і масовий мітинг, що розпочався після неї 1 грудня. Якби не сталося цього побиття, не було б взагалі ніякої революції. Так пише на своїй сторінці в Фейсбук блогер Денис Казанський, повідомляють Патріоти України, і цитують далі:

"События зимы 2013-2014 принято называть Евромайданом, однако, по моему мнению, правильно будет употреблять это слово только по отношению к первой неделе митингов. После 30 числа люди выходили протестовать в основном уже против беззакония и попытки узурпации власти Януковичем.

Обычно не все видят эту черту, которая разделяет протесты на два этапа. По этой причине противники Майдана часто утверждают, что революция была напрасной и в итоге проиграла. Мол, безвизовый режим Украине не дают, в Евросоюз принимать не хотят, да и вообще ничего хорошего евроинтеграция все равно стране не принесет. Но это в корне неправильное видение ситуации. Ведь в феврале 2014 года украинцы сражались уже не за евроинтеграцию, а против диктатуры.

После того, как парламент под давлением президента в нарушение всех норм проголосовал за законы 16 января, а привезенные в Киев титушки стали нападать на протестующих, избивать и убивать их, режим стал отвратителен всякому нормальному гражданину, имеющему чувство собственного достоинства. В дни уличных боев 19-22 февраля мало кого волновало, когда Украина будет членом Евросоюза. В это время протестующие хотели только одного - вышвырнуть из президентского кресла человека, который узурпировал власть и довел свою страну до уличных боев.

Сделала ли эта революция украинских граждан богаче? Едва ли. Скорее, наоборот. Революции вообще редко приносят моментальное процветание и чаще всего являются тяжелым стрессом для экономики. Значит ли это, что революция была не нужна? Нет. Ведь у нас просто не было другого выхода".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...