"Русо турісто": У Таїланді росіянка отримала покарання за годівлю риб

Поблизу острова Пхукет у Таїланді 53-річна росіянка Ольга Смирнова спробувала погодувати риб у природоохоронній зоні.

У Таїланді росіянка отримала покарання за годівлю риб. Фото best.aviasovet.ruЇї арештували та судили, повідомляє ТАСС з посиланням на завідувача консульським відділом посольства РФ Володимира Сосніва.

Засідання суду відбулося у понеділок, 6 березня, на острові Пхукет. Смірновій загрожувало покарання у вигляді штрафу максимальним розміром до $3 тис. Або рік позбавлення волі.

Дипломатам вдалося домогтися штрафу в розмірі 1 тисяча батів ($28).

"Покарання виявилося мінімальним. Рішення по даній справі вважаємо задовільним. Зараз працюємо над тим, щоб відправити Смирнову додому, оскільки свій рейс через судову історію вона пропустила", – повідомив Соснів.

Проблемами з законом може обернутися не тільки ловля екзотичних рибок, але навіть їх годування.

Гіди часто самі пропонують туристам подібний атракціон, однак це розвага може мати далекосяжні наслідки. За останній час на території королівства були арештовані, а потім оштрафовані судом за аналогічним звинуваченням кілька громадян КНР.

Від годування риб варто утриматися насамперед на узбережжі таїландських островів. Майже всі вони входять до складу національних морських парків і знаходяться під охороною держави.

Правила поведінки на охоронюваних територіях, що виключають годування риб, яке може завдати шкоди місцевій екосистемі, прийняті тут досить давно.
Однак тільки в травні 2016 року права співробітників Департаменту морських і прибережних ресурсів королівства були істотно розширені: вони отримали повноваження заарештовувати порушників.

Це не єдині проблеми із законом, які днями мали росіяни у Таїланді.

Минулого тижня на Шрі-Ланці були затримані троє громадян РФ.

Як повідомляло посольство, росіянам пред'являлися звинувачення в порушенні правил перебування в країні: частина росіян приїхала в країну по туристичній візі, але в порушення закону займалася бізнесом, інші користувалися послугами їх нелегальної фірми. За інформацією ЗМІ, троє затриманих володіли фірмою, яка надає послуги з катання на серфі.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Чому коаліція держав Заходу не дала впасти на Ізраїль жодній іранській ракеті, але спокійно спостерігала, як російські ракети падають на Україну два роки?" - Олещук

вівторок, 16 квітень 2024, 9:48

"Отже, що українці дізналися за підсумками атаки Ірану на Ізраїль. По-перше, авіація держав-членів НАТО (США, Велика Британія, Франція) може підійматися за тривогою для захисту повітряного простору держави, яка у НАТО не входить. У тому числі - і за ме...

Дістане Москву та Петербург: Український вбивця авіаносців, військових баз та мостів збільшить радіус дії до 1000 км, - ЗМІ

вівторок, 16 квітень 2024, 8:38

Москві приготуватись: Україна збільшить далекобійність ракет "Нептун" до 1000 км і наростить їх виробництво в 10 разів