Що Україні робити з Малоросією Захарченка, - Віталій Портников

Все ці заяви, що здаються божевільними, не означають, що російські керівники не можуть так думати.

Терорист Захарченко оголосив про створення нової держави під назвою "Малоросія". Фото: УНІАН.Росія - гігантська божевільня, пацієнти якої живуть у власній політичній та історичній реальності. Але вигуки божевільного аж ніяк не обов'язково повинні приводити до будь-яких дій. Так пише для Еспресо журніліст Віталій Портников, передають Патріоти України.

Заява ватажка донецьких найманців Олександра Захарченка тільки на перший погляд може здатися маячнею хворої свідомості. Насправді Захарченко знає, що робить. І питання тут зовсім не в тому, що він збирається скасовувати «Донецьку народну республіку» і створювати на її місці нову фіктивну державу.

Найголовніше завдання будь-якого російського чиновника - а Захарченко звичайний російський чиновник, не більше того - втриматися при владі, зберегти контроль над фінансовими потоками. У випадку з Захарченком це означає справити краще враження на своїх «кураторів» з російських спецслужб. Сказати вголос те, що вони думають насправді - чудова можливість.

Те, що ніякої України насправді немає і ніколи не було, те, що насправді це - Малоросія - я чув під час роботи в Москві не раз і не десять. Малоросія, Новоросія і «польська» Галичина, яку краще б приєднати до Росії з усією іншою Польщею. Про це розповідали мені і політики, і журналісти, і, звичайно, чекісти. Серед них були як етнічні росіяни, так і етнічні українці - власне, малороси.

Малоросам було важливо переконати «старшого брата» в тому, що ніяких українців немає, і самі вони ніякими українцями вони себе не вважають - така позиція миттєво відкривала дорогу нагору, до кар'єри і викрадення бюджетних грошей, цього головного заняття російських політиків і чекістів.

Захарченко - малограмотний шахрай. Але він повторює те, що чує від «кремлівських». Те, що їм сподобається. І те, що його заява була схвалена заздалегідь, я теж не виключаю.

Тому що в фантазіях російських чиновників - як етнічних росіян, так і колабораціоністів-«малоросів» - українці сплять і бачать, щоб їм нагадали, хто вони «насправді».

Не вийшло з Новоросією - може, вийде з Малоросією? Може, як тільки українці - пардон, малороси - почують бойовий клич Захарченка - так відразу і повстануть, повалять «нелегітимну київську владу» і під білі руки заведуть на Банкову того, кого призначить Путін?

Кремлю зараз абсолютно невигідно виходити з Мінських угод, повністю блокувати процес діалогу з Заходом, нариватися на нові санкції. Тому блискучу ідею Захарченка, швидше за все, відкладуть до кращих часів - і до кращих нафтових цін.

Наше завдання - не реагувати на безумство сьогодні, а розуміти всю його небезпеку завтра. Бути сильними і готовими оборонятися від зла.

Нагадаємо, сьогодні глава самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про створення нової федеративної держави під назвою Малоросія, до складу якої, за його словами, увійдуть всі області нинішньої України.

"Нова держава буде називатися Малоросія, так як сама назва Україна дискредитувала себе", - заявив Захарченко.

Столицею Малоросії, за його словами, обрано Донецьк, в той час як Київ стане її історико-культурним центром.

Терористи "ДНР" повідомили подробиці своєї ініціативи зі створення "Держави Малоросія" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"Ініціативу" терористів прокоментували і в нелегітимній Держдумі.

З цього приводу висловився і президент України Петро Порошенко.

Тим часом в так званій "ЛНР" відхрестилися від участі в проекті "Малоросія".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...