"Щодня платимо за цю війну високу ціну": Волонтер розповіла, як ДРГ терористів атакувала бійців АТО

В останній день перед оголошенням "додаткового або святкового" перемир'я бойовики протрималися аж 45 хвилин і накрили наші позиції з АГСів.

Ілюстрація:uapress.info

Українські бійці зазнали втрат в зоні АТО через нестачу нічної оптики. Про це пише в Facebook волонтер проекту "Повернись живим" Дарина Бура, інформують Патріоти України.

"В останній день перед оголошенням "додаткового або святкового" перемир'я, коли на Великдень сторони домовилися про повне припинення вогню, бойовики протрималися аж 45 хвилин. І накрили наші позиції з АГСів. Тоді, в ніч на 1 травня від осколкових поранень в голову загинув один боєць", - написала Бура.

За її словами, ще двох - розстріляли впритул на опорному пункті. "Ворожа ДРГ підійшла не просто близько, а так, що змогла захопити в полон старшого на ВОПі, двох хлопців застрелили, а ще один від поранень помер по дорозі в лікарню. Власне, на ВОПах і відчувається брак нічної оптики.

На кожному з опорних пунктів бажано мати хоча б по одному тепловізору, щоб значно обмежити можливість підходу диверсійно-розвідувальних груп", - резюмує волонтер.

Далі текст Дарії Бурої публікуємо без скорочень мовою оригіналу.

"Понад 840 тисяч гривень! Це ваша допомога! Ці гроші ви, всі небайдужі люди, допомогли зібрати протягом двох місяців. Саме така сума перетворилася у допомогу для 54 Окремої Механізованої Бригади.

13 тепловізорів, прилади нічного бачення, біноклі – все це зараз знаходиться в районі Світлодарської дуги, Троїцького, поблизу Дебальцевого.

Два місяці тому 54 бригада заступила на ці позиції, змінивши 30 ОМБр. Тоді ситуація з нічною оптикою у підрозділах 54 ОМБр була складною. Власне, як і ділянка фронту, на якій опинилися бійці. Вони тоді зізнавалися, що у разі активного наступу ворога, не матимуть змоги навіть відступити, адже просто опиняться у оточенні з трьох сторін.

Вибору в них немає. Щодня, під обстрілами АГСів, ДШК, БПМ. Початок травня видався тяжким для 54 бригади. Втратили 4 молодих хлопців.

В останній день перед оголошенням "додаткового чи святкового" перемир’я, коли на Великдень сторони домовилися про цілковите припинення вогню, бойовики протрималися аж 45 хвилин. І накрили наші позиції з АГСів. Тоді, в ніч на 1 травня від осколочного поранення в голову загинув один боєць.

Ще двох розстріляли впритул на опорному пункті. Ворожа ДРГ підійшла не просто близько, а так, що змогла захопити в полон старшого на ВОПі, двох хлопців застрелили, а ще один від поранень помер дорогою до лікарні.

Власне, на ВОПах і відчувається нестача нічної оптики. На кожному з опорних пунктів бажано мати хоча б по одному тепловізору, щоб значно обмежити можливість підходу диверсійно-розвідувальних груп.

На жаль, та кількість, яку завдяки вам вдалося надати бригаді, недостатня.

Ми щодня платимо за цю війну високу ціну. Життя не можна оцінити фінансово, запитайте у матері, яка зустріла домовину з тілом сина. Та за гроші можемо придбати нічну оптику. Тепловізор Pulsar HD 38S коштує $2550. І краще бути враженим цифрами допомоги і перемоги, ніж кількістю загиблих".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...