Співзасновник УБОЗу розвіяв всі сумніви щодо смерті Кравченка

Валерій Кур зазначив, що екс-міністр внітрішніх справ Юрій Кравченко покінчив життя самогубством через бажання спецслужб посадити його.

Юрій Кравченко. Фото: ljrate.ruПро це заявив Кур під час інтерв'ю Дмитру Гордону під час ефіру на авторській програмі журналіста, передають Патріоти України із посиланням на Гордон.

"Він – цікава особистість, дуже екзальтована, прагне до перемоги. У нього прекрасна сім'я – дві чарівні дочки, дружина... Але на жаль, вийшло так, можливо, що нагорі його підняли, а потім кинули", – розповів він.

Водночас Кур зазначив, що як професіонал знає, що силовики стріляються, "і не лише двічі".

"Я це кажу без іронії. Про "синдром півня" чули?... Це коли голови немає, а він іще біжить – те ж саме. Я не хочу вдаватися в подробиці. А потім, скільки спецслужб Кравченка готові були кинути до камери? Не знаєте? А я знаю. Я був радником і в СБУ, коли Олександр Турчинов прийшов туди разом із Кожем'якіним (із квітня до вересня 2005 року – заступник голови СБУ – начальник Головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Андрій Кожем'якін.Ред.) і Крутовим (перший заступник голови СБУ у 2005 році Василь Крутов.Ред.), і в МВС, коли всі мої там були... Сиділи служба на службі, і їм так хотілося кинути Кравченка до камери", – розповів один із засновників УБОЗ.

Він додав, що генпрокурор Святослав Піскун теж чекав на затримання Кравченка. "Ще й як чекав! І знаєте чому? Тому що Кравченко його вигнав, коли той прийшов у податкову. Яка ж мала бути помста! І він цього чекав. Тому я думаю, що миша не проскочила", – підкреслив Кур.

Через це він висловив припущення, що колишній голова МВС все-таки застрелився сам. Уранці 4 березня 2005 року Кравченко був знайдений мертвим на своїй дачі в елітному селищі Золоті ворота в Конча-Заспі під Києвом, із двома вогнепальними пораненнями в голову. Того дня він мав прийти за повісткою на допит до Генеральної прокуратури України за відновленим після "помаранчевої революції" розслідуванням убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...