Сподіваюся почути пояснення Тимошенко або вона свідомо бере участь в інформаційній кампанії на боці противника, - Ірина Фріз

На думку нардепа, або радники Тимошенко некоректно передали їй зміст статті в NYT, або та діє в інтересах Кремля.

Ірина Фріз. Фото:europravda.com.ua

Народний депутат України від фракції БПП Ірина Фріз звинуватила лідера партії "Батьківщина" у спотворенні змісту статті The New York Times про можливе постачання українських ракетних двигунів КНДР. Про це Фріз написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що у статті американського видання стверджують, що американські дослідники говорять про відсутність доказів того, що уряд президента Петра Порошенка щось знає або контролює те, що відбувається всередині ракетобудівного комплексу.

"Тимошенко свідомо змінила зміст матеріалу, незважаючи на те, що американські експерти акцентували увагу на відсутності претензій до вищого керівництва України. Маю надію, що це сталося через помилку її радників, які не владналися з перекладом англомовного тексту, хоча, розуміючи їхній фах, можу припустити зворотнє.

Таким чином об'єктивно можу припустити, що мова йде про свідому участь в інформаційній кампанії на боці противника України – Російської Федерації, яка повністю потурає агресивній політиці КНДР у регіоні. Сподіваюся, що невдовзі ми почуємо пояснення Тимошенко, щоб відкинути будь-які підозри у наданні допомоги іноземній державі", – підкреслила Фріз.

Як повідомлялося раніше, сьогодні видання The New York Times написало, що успішність випробувань північнокорейських ракет можна пояснити тим, що їх оснащують двигунами із заводу "Південмаш" у Дніпрі, історично пов'язаного з російським виробництвом ракет.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав провокацією інформацію про постачання Північній Кореї українських ракетних технологій.

Прес-служба "Південмашу" спростувала постачання КНДР ракетних двигунів.

Тимошенко у Facebook заявила, що якщо підтвердиться інформація, що українські підприємства постачали Північній Кореї двигуни для балістичних ракет, Україна може потрапити під санкції і позбутися допомоги світової спільноти. Пізніше вона видалила це повідомлення, проте його опубліковано на офіційній сторінці партії "Батьківщина" у Facebook.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...