"Сухая голодовка - это 5, от силы 7 дней жизни человека": Фейгін про рішення Савченко

У російському суді з політичних справ процесуальні докази не мають жодного значення, пояснив адвокат льотчиці.

Марк Фейгін. Фото:twitter.com

Рішення по справі Надії Савченко приймаються не в Донецькому суді. Про це сьогодні повідомив адвокат української льотчиці Марк Фейгін після того як стало відомо, що останнє слово Надії Савченко перенесли на 9 березня 2014 року. Відеотрансляцію засідання вело на Youtube Радіо Свобода, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Він підкреслив, що виступи сторони захисту були вичерпними і що очевидність невинності Савченко за ці майже сім місяців суду доведена.

При цьому він зазначив, що в російському суді з політичних справ процесуальні докази не мають ніякого значення.

"Вони нікого не цікавлять. Суд керується речами, які носять позапроцесуальний і такий самий політичний характер. Рішення приймаються не в донецькому суді. І навіть цей перенос заключного слухання Надії Савченко можливо викликаний якимись певними процесами, які йдуть в Кремлі в частині обговорення, яким повинен бути обвинувальний вирок Надії Савченко.

Великий термін? Короткий? обмінювати чи не обмінюється?" - сказав Фейгін біля будівлі суду в Донецьку (Росія, Ростовська область).

Він упевнений, що невинуватість Савченко була доведена ще під час попереднього слідства.

"З отриманням білінгу і деталізації було ясно, що намагатися сфабрикувати надалі справу не вдасться. І тому вона мало припинитися ще в 2014 році навіть незважаючи на викрадення Савченко та її перекидання з України в Росію", - вважає Фейгін.

Інший адвокат Микола Полозов головною заявою на сьогоднішній день назвав оголошення Надією Савченко сухого голодування.

"Ми всі дуже не хотіли цього моменту. Ми намагалися всіляко його віддалити, але Надія Савченко, як людина слова, робить те, що обіцяє", - зазначив захисник.

Він пообіцяв, що завтра адвокати відвідають її в слідчому ізоляторі і попросять не починати сухе голодування, а якщо встигла почати, то припинити. І разом з тим він нагадав, що сухе голодування - це 5, від сили 7 днів життя людини.

Після заслуховування позиції самої української депутатки та її захисників про відсутність нормальної експертизи даних пеленгування мобільного телефону, суд припинив засідання. "Суд продовжиться 9 березня", - сказав суддя.

На це Савченко зажадала дати їй останнє слово: "Я оголошу сухе голодування, якщо мені не дадуть зараз останнє слово". Однак суд закрив засідання і залишив зал.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В мера Очакова знайшли квартиру в Іспанії і не тільки, - пресслужба НАЗК

вівторок, 7 травень 2024, 13:30

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснило повні перевірки декларацій за 2021 та 2022 роки, поданих мером Очакова (Миколаївська область - ред.) – за результатами перевірок було виявлено ознаки незаконного збагачення на суму по...

Більше шкоди, ніж користі: Тактична ядерна зброя росіян не буде ефективна на полі бою, - військовий експерт

вівторок, 7 травень 2024, 13:15

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що РФ не наважиться на застосування тактичної ядерної зброї на полі бою, передають Патріоти України. "Застосування тактичної ядерної зброї має невеликий радіус ураження. Тобто повне ураження 25 кілотонн буде д...