Свої люди: Корпорації тестя Насірова замість 60 млн грн податків нарахували 44,6 тисяч

Корпорація «Альтіс-Холдинг» сплачує до бюджету кількасот тисяч грн податків, мінімізуючи прибуток через низку власних структур.

Роман Насіров. Фото: hubs.ua.

Корпорація «Альтіс-Холдинг» тестя голови ДФС Романа Насірова Олександра Глімбовського, має понад мільярдний дохід, однак сплачує до бюджету кількасот тисяч грн податків, мінімізуючи прибуток через низку власних структур. Згідно з аналізом податківців, який потрапив до Наших Грошей, влітку цього року «Альтісу» мали донарахувати 60 млн. грн. Проте, за фактом сума донарахування склала всього лиш 44 610 грн і 2 коп, передають Патріоти України.

Компанія відноситься до великих платників податків, які мали б планово перевірятися податковими інспекторами щороку. Юрособи, з яких складається "Альтіс", зареєстровані у Святошинському районі м. Києва. Станом на 1 листопада 2015 р. районна ДПІ провела 44 планових перевірки та донарахувала 115 млн. грн. до сплати податків. «Альтіс-Холдингу» провели донарахування лише за одним видом податку – єдиним соціальним внеском, на суму 44 610 грн і 2 коп. Водночас, на момент перевірки, податкова аналітика, копію якої надали "Нашим грошам" (ЗІК) показувала, що очікувані донарахування можуть складати 60 млн грн.

Угода, за якою податківці планували донарахувати кошти: виконання «Альтіс-Холдингом» замовлення для комунального підприємства «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» у 2014-2015 рр. Сума угоди становила - 443 млн грн., в тому числі 73,8 млн ПДВ. За схемою угоди, наданою джерелом у податковій, отримані "Альтіс-Холдингом" кошти були перераховані на низку компаній, визначених як "сумнівні". Від комунального підприємства гроші потрапили до «Альтіс-Холдингу», а потім перераховувалися на три фірми, з яких кошти направлялися на компанії другого рівня, серед яких є реальні виконавці робіт. Тобто корпорація перераховувала кошти сама собі через низку фірм. Юрист Володимир Місечко пояснює, що така схема використовується для двох речей - для завищення своїх витрат і для переведення безготівкових коштів у готівку.

У податкової виникла підозра, що згадані вище три компанії могли бути створені для того, щоб завищувати витрати «Альтіса» - але на папері, щоб знизити видатки.

Всього серед контрагентів Альтісу першого рівня за аналізом податківців - 64 компанії із ознаками сумнівності. Сума перерахувань склала понад 350 млн грн. Однак, ці гроші потрапили на компанії першого рівня. На другий перерахували вже трохи більше половини - 200 млн.

Хід коштів виглядає наступним чином:

1. "Альтіс-Холдинг" перерахував 341 млн грн ТОВ "Патера Україна" за будівельно-монтажні роботи. В аналітиці ДФС зазначено, що доходи ТОВ "Патера Україна" за період склали 665,8 мільйонів гривень. Рентабельність та податкова віддача: 0%. Серед постачальників ТОВ "Патера Україна" податківці виявили 108 фірм, визначених як сумнівні з обсягом операцій на 117 мільйонів гривень, та 3 "особливих суб"єкти господарювання" з операціями на 15,8 млн грн. Очікувані донарахування мали скласти 21,2 млн грн.

Із 341 мільйонів, отриманих від "Альтісу" ТОВ "Патера Україна" 184,5 млн гривень перерахувало ТОВ "Борен-А". Загалом за перевіряємий період доходи ТОВ "Борен-А" склали 197,7 млн грн. Рентабельність: 100%. Податкова віддача: 0,01%. Серед постачальників встановлено 116 "сумнівних" фірм. на суму угод у 63,2 млн грн. Очікувані донарахування становили 15 млн грн.

2. 10,1 млн грн "Альтіс-Холдинг" перерахував ТОВ "Альтіс-Енерго" за електромонтажні роботи. 6,4 мільйони гривень "Альтіс Енерго" перерахував ТОВ "Спецбудстандарт" за електромонтажну продукцію.

3. 1,8 мільйонів отримав від "Альтіс-Холдингу" ТОВ "Юніфліт". В свою чергу ТОВ "Юніфліт" перерахував 17,1 млн ТОВ "Трансбудкомпані".

Загалом згідно аналітичних даних, "Альтіс-Холдинг" дохід за перевіряємий період склав 1,227 мільярда гривень. Рентабельність компанії: 1%. Податкова віддача: 0,01%. Серед постачальників встановлено 62 "сумнівних" фірми з угодами на суму 359,4 млн грн. Очікуване донарахування складає 60 млн грн.

Оксана Малихіна очолила ДПІ Святошинського району в травні цього року, за часів вже нового Голови ДФС Романа Насірова. Як сумлінному платнику податків гендиректору «Альтіс-Холдингу» Максиму Забігайлу Оксана Малихіна вручила грамоту.

Нині в податковій системі зазначено, що планова виїзна перевірка неможлива "з інших причин". З яких саме причин - невідомо. Податкова ДПІ Святошинського району не надала коментарі з цього приводу. За даними податківців, які потрапили до «Наших Грошей» корпорація «Альтіс Холдинг» за 3 квартали 2015 року сплатила ПДВ на суму 28 789 грн, а ЄСВ - 955 888, 49 грн.

"Наші гроші" (ЗІК) звернулися до кількох не знайомих між собою джерел у ДФС. Усі вони повідомили, що попри підозри податківців жодних донарахувань «Альтісу» так і не призначили.

На питання, чому фактичні донарахування корпорації «Альтіс-Холдингу» не збігаються з реальними, Голова ДФС Роман Насіров відповів, що не може відповісти по конкретній компанії «з голови».

Довідково:

Будівельні компанії корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського, з кіпрським корінням у формальних засновниках, протягом кількох років виграють тендери на величезні суми. За словами гендиректора «Альтіс Холдингу» Максима Забігайла, у корпорації зараз «достатньо велика кількість проектів». Зокрема це Поштова площа, у якій є дві складові: транспортна розв'язка, яка включає в себе естакаду, два тунелі та підземний торговий центр. Реконструкція Поштової площі почалася ще у 2012 р. Тоді компанія з групи «Альтіс» отримала замовлення на суму 404 млн. грн., однак з того часу проект неодноразово дофінансовувався.

У реконструкцію Бортницької станції аерації вкладено 126 мільйонів, виконавець робіт - «Альтіс-констракшн». У жовтні цього року фірма з корпорації «Альтіс-Холдинг» уклала договір на 390 млн. грн. на «добудову» «Охматдиту». Нещодавно ця компанія також стала переможцем і на торгах по реконструкції Херсонського летовища на 75 млн. Там відремонтують перон, руліжні доріжки і злітно-посадкову полосу.

Голова наглядової ради Групи компаній «Альтіс-Холдинг», тесть головного податківця України Романа Насірова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...