Сигнал для Кремля: Про що говорили московський "Ріббентроп" Лавров і Трамп, - Портніков

Давати Путіну можливість вести себе в сусідніх країнах, як слон в магазині посуду, Трамп не має наміру.

Трамп і Лавров. Ілюстрація:Главком

Виявилося, що в Білому домі Лаврова не так слухають, скільки пояснюють йому умови стабілізації відносин/ Те, що президент Сполучених Штатів практично одночасно зустрівся з главами зовнішньополітичних відомств України і Росії - це, поза всяким сумнівом, знак. Ще один сигнал Кремлю - зустріч Дональда Трампа з прем'єр-міністром Грузії. Про це пише журналіст Віталій Портніков для сайту Главред, передають Патріоти України.

Нова адміністрація, можливо, не збирається займатися пострадянським простором так само щільно, як її попередники. Однак давати Путіну можливість вести себе в сусідніх країнах, як слон в магазині посуду, Трамп теж не має наміру.

Американські чиновники постійно нагадують Кремлю, що нормалізація відносин між двома країнами залежить від стабілізації ситуації в Україні та Сирії. Здавалося б, чого простіше - якщо в Москві дійсно зацікавлені в такій стабілізації? Можна просто хоча б почати виконувати Мінські угоди, відвести війська з Донбасу і після цього наполягати на так званому "особливому статусі" окупованих (вірніше, вже неокупованих) територій. Можна почати процес переговорів про перехідний період в Сирії - і хоча б частково зберегти у владі прихильників Башара Асада.

Чому Москва цього не робить? А тому, що її сила в дестабілізації, а не стабілізації. Якщо в Україні не буде російських військ, а в Сирії - Асада, Путін буде цікавий тільки власним наближеним. І то не дуже довго. Тому його вибір між стабілізацією відносин зі Сполученими Штатами і дестабілізацією в світі очевидний. Він - за постійну дестабілізацію.

При цьому в Москві не хочуть помічати, що Росія перестала бути єдиним гравцем на пострадянському просторі, країною, з якою говорять про майбутнє інших. Відправлений Путіним в Вашингтон московський "Ріббентроп" виявився жорстко запечатаний в американський бутерброд між зустрічами Трампа з прем'єр-міністром Грузії і міністром закордонних справ України. І виявилося, що в Білому домі Лаврова не так слухають, скільки пояснюють йому умови стабілізації відносин.

А умови ці для Москви апріорі неприйнятні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...