Тепер пожежа: З Росії на Луганщину прийшла чергова біда (відео)

​Степова пожежа, яка прийшла зі сходу, знищила 32 будинки, а також місцеву школу і пошту.

Біда сталася поблизу підконтрольного бойовикам «ЛНР» Краснодону 21 серпня. Пожежа охопила селище Краснодарка і знищила 32 житлових будинки, а також місцеву школу і пошту. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт «Четверта влада».

За його даними, стихія також пошкодила кілька багатоквартирних будинків, які пожежникам вдалося вчасно загасити.

Очевидці повідомляють, що вогонь прийшов з території РФ, біля кордону з якою знаходиться селище. Полум'я поширювалося по житловому сектору з неймовірною швидкістю, і люди ледве встигали вибігати зі своїх будинків. Повністю вигоріло кілька вулиць Краснодарки. Без даху над головою залишилися понад сотні людей, в тому числі багатодітні сім'ї.

«За десять хвилин на очах у приголомшених жителів вигоріло півселища - будинки і госпбудівлі спалахували, наче сірникові коробки. Єдине, що втішає в цій ситуації - обійшлося без жертв. Вогонь прийшов до прикордонного селища з боку Російської Федерації - там горіли лісонасадження і суха трава. З височини щільна стіна вогню, яка супроводжувалась хмарою іскор, швидко кинулася в низину, де розташоване селище. За кілька хвилин у Краснодарському утворилося відразу кілька вогнищ загоряння. Через 20 хвилин на місце надзвичайної ситуації прибули пожежні розрахунки. До цього часу вже вигоріли дві вулиці, перед рятувальниками стояло завдання - врятувати від загоряння вцілілі будинки. Всього працювало 8 пожежних розрахунків, завдяки їм друга половина селища вціліла. Пожежу і осередки займання гасили до глибокої ночі», - описав ситуацію один із сайтів Краснодона.

Разом з тим, у коментарях деякі місцеві жителі скаржилися на погану роботу пожежних, які приїхали надто пізно, коли вогонь вже перекинувся на селище. А на місцевому сайті «Новина» повідомляється, що на місце пожежі приїхали тільки три пожежні машини, при цьому тільки одна з них приїхала з розташованого поруч Ізвариного. Ще дві приїхали аж з Луганська, розташованого в 50 кілометрах.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...